Teknoloji

Microsoft ARM tabanlı bir Surface modeli üzerinde çalışıyor olabilir

microsoft copilot ai

microsoft armMicrosoft ARM tabanlı işlemciye sahip cihazlara olan ilgisini biraz daha artırmış gibi görünüyor. Şirketin katlanan ve iki ekran taşıyan bir cihaz üzerinde çalıştığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Microsoft tarafından verilen bir iş ilanı ise Surface serisine ARM tabanlı bir cihazın eklenebileceğini gösteriyor.

WinFuture sitesinin haberine göre, Microsoft 85 numaralı binasında çalışacak bir radyo mühendisi arıyor. Söz konusu bina, Microsoft’un Surface ve diğer cihazlarını geliştiren ekiplerine ev sahipliği yapan binalar arasında bulunuyor.

İlanda alınacak mühendisin bir ürünün Wi-Fi ve diğer verici ekipmanlarından sorumlu olacağı belirtiliyor. Microsoft üretim ekipleriyle düzenli olarak bir araya gelebilmek için sıklıkla Çin’e seyahat edebilecek birini aradığının da altını çiziyor. Şirket hâli hazırda hem Surface cihazlarının hem de Xbox serisinin üretimi için Çin’de Pegatron’a ait bir tesisi kullanıyor. İşin içine 85 numaralı bina da girince yeni bir Surface cihazının yolda olduğu ihtimali yükseliyor.

Microsoft aynı zamanda LTE ve Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti üzerinde bilgi sahibi bir mühendis arıyor. Snapdragon 845 henüz resmi olarak duyurulmuş değil. Ancak bu konudaki resmi duyurunun da önümüzdeki hafta içinde Qualcomm zirvesinde yapılması bekleniyor. Qualcomm’un zirvede “ARM üzerinde Windows” konusunda da daha fazla detay vereceği söyleniyor.

Microsoft ARM tabanlı cihazları kucaklamaya hazırlanıyor

Tüm bu gelişmeler, ARM tabanlı işlemci taşıyan bir cihazın Surface serisine eklenmesi ihtimalini artırıyor. Windows 10’u ARM üzerinde çalıştırma konusundaki hazırlıklar da sürüyor. Dolayısıyla “Microsoft ARM tabanlı işlemciye sahip cihazları geniş biçimde kucaklamaya hazırlanıyor” cümlesini kurmak yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER