Teknoloji

Microsoft Apple’ı geçti ve dünyanın en değerli halka açık şirketi oldu

apple microsoft

Microsoft, cuma günü Apple’ın piyasa değerini geçerek dünyanın en değerli halka açık şirketi oldu.

Bu değişiklik, Apple’ın güçlü bir tablo ortaya koyduğu, ancak tedarik zinciri kısıtlamalarına bağlı olarak 6 milyar dolar kaybettiğini gösteren en son çeyrek kazanç raporunun hemen arkasından geldi. Geçtiğimiz salı günü de Microsoft; Office, Windows ve bulut ürünleri tarafından desteklenen olumlu sonuçları içeren kazanç raporunu paylamıştı.

CNBC’nin belirttiğine göre, cuma günkü piyasa kapanışında, Microsoft’un piyasa değeri neredeyse 2,49 trilyon dolar, Apple’ınki ise yaklaşık 2,46 trilyon dolar oldu. Aslında bu, Microsoft’un Apple’ı ilk geçişi değil. Windows üreticisi 2018’de, 2010’dan bu yana ilk kez ve Temmuz 2020’de bir kez daha Apple’ın piyasa değerini aşmıştı. Alphabet ise 2016’da Apple’ın piyasa değerini geçerek tacı da Apple’dan almıştı.

Ancak Apple, 2018’de 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan ilk ABD şirketi oldu. Ve sadece iki yıl sonra 2 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan ilk ABD şirketi olarak bir süredir pazarlarda lider durumda bulunuyor. Dolayısıyla Apple’ın yakın zamanda dünyanın en değerli şirketi ünvanını geri alması ihtimal dışı değil gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER