Teknoloji

Microsoft: Mac’ler kedilerin taktığı şapkalar kadar kullanışlı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft apple reklamMicrosoft, ayın ilk günlerinde yayınladığı Surface reklamında Apple’ın iPad Pro’ya sert darbeler indirmişti. Şirket şimdi de PC ve Mac arasındaki savaşı yeniden alevlendirecek gibi gözüküyor. Müzikal tarzında yeni bir reklam hazırlayan yazılım devi, insanları MacBook yerine Surface Pro 4 almaya ikna etmeye çalışıyor. Redmond merkezli şirket, yeni reklamında da iki yıl önce PC ve Mac karşılaştırması yaparken faydalandığı noktaları kullanıyor.

Microsoft Apple ile mücadelesinde çıkarılabilir klavye, kalem ve dokunmatik ekrana odaklanıyor

Microsoft, yeni reklamında çıkarılabilir klavye, kalem ve dokunmatik ekranı ön plana taşıyor. Apple’ın MacBook Air’i ise Microsoft tarafından “yavaş, ağır ve biraz düz” olarak tanımlanıyor. Şirket, MacBook Air için “kedi şapkası kadar işlevsel” şeklinde ilginç bir tanım cümlesi de kullanıyor.

Okulların yeniden açılması ve yıl sonu yaklaşırken, Microsoft’un bu tarz reklamları daha sık biçimde yayınlaması bekleniyor. Şirket, bundan iki yıl önce yayınladığı reklamlarda da Siri, iPad ve MacBook Air’i benzer noktalar üzerinden eleştirmişti.

İLGİLİ HABERLER