Teknoloji

Microsoft: Apple iPad Pro ile Surface Pro’nun yolundan yürüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft appleMicrosoft ve Apple, yeni tabletlerini geçtiğimiz haftalarda gözler önüne çıkardı. Hem Surface Pro hem de iPad Pro dizüstü bilgisayarların yerini almayı hedeflerken, her iki cihaz da barındırdıkları bileşenler ve teknik kapasiteleriyle dikkat çekiyor. Microsoft Apple ile girdiği bu rekabette “ilham verici” tarafın kendisi olduğuna inanıyor.

İki cihaz arasında donanım ve yazılımda ciddi farklar bulunuyor. Buna ek olarak, her iki tablet de üreticilerinin özel teknolojilerini barındırıyor. Ancak aynı amaca hizmet eden benzer özellikler barındırmaları, Surface Pro ve iPad Pro’nun doğal olarak karşılaştırılmalarına neden oluyor. Microsoft’ta Surface serisinin genel müdürlüğünü yürüten Ryan Gavin de bu karşılaştırmayı yürütenler arasında bulunuyor. Gavin, Apple’ın iPad Pro ile “2’si 1 arada” kategorisinde Microsoft’un izinden yürüdüğünü gösterdiğini iddia etti.

Kendilerinin de Apple’dan ilham aldığını söyleyen Microsoft yöneticisi, “Apple’ı izlemeseydik Surface Pro ya da Surface Book gibi bir ürün üretmeyebilirdik.” dedi.  Melez ürün kategorisinde tecrübe kazandıklarını ve kendilerini geliştirdiklerini söyleyen Gavin, başta kendilerine şüpheyle yaklaşıldığını ama artık herkesin kendilerini izlediğini belirtti. Gavin, iPad Pro’yu da söz konusu gruba dahil etti.

Apple’ın iPad Pro ile Microsoft’un Surface serisiyle ulaşmayı hedeflediğini söylemek ve bu konuda Ryan Gavin’e hak vermek yanlış olmayacaktır. Dizüstü bilgisayar işlevlerini hangisinin daha iyi yerine getirdiği konusunda ise son karar kullanıcılara kalıyor.

Microsoft Apple rekabeti iOS 11 ile değişebilir

Surface Pro ve iPad Pro arasındaki rekabetin nasıl bir seyir izleyeceğini görmek için Apple’ın yeni mobil işletim sistemi iOS 11’i de beklemek gerekiyor. Sonbaharda yayınlanacak iOS 11, iPad’e yönelik çok sayıda özelliği beraberinde getiriyor.

İLGİLİ HABERLER