Teknoloji

Microsoft yeni uygulama ile Android kullanıcılarını Windows’a çekmeye çalışıyor

microsoft-appcomparison-231115

Microsoft servislerini iOS ve Android’in de aralarında bulunduğu bütün platformlarda sunmak için çalışıyor. Ancak AppComparison adlı en son uygulamasının oldukça küçük bir hedef kitlesi olabilir.

AppComparison uygulaması geçtiğimiz haftasonuna girilirken Google Play üzerinde yayınlandı. Uygulamanın açıklama bölümünde “Android cihazınızı bir Windows Phone ile değiştirmeyi mi düşünüyorsunuz?” şeklinde soruyla başlayan bir metin yer alıyor. İşte bu durum, AppComparison uygulamasının hedef kitlesinin kısıtlı olacağını düşünmeye neden oluyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi, AppComparison uygulamasını Android telefonlarına yükleyen kullanıcılar, bu uygulama sayesinde telefonlarındaki uygulamalara göz atacak ve hangilerinin Windows 10 Mobile’da karşılıklarının bulunduğunu görecek. Uyuşmayan çoğu uygulama için de Microsoft, Windows 10 Mobile işletim sisteminde yer alan muadil uygulamaları ön plana çıkaracak.

Microsoft’un mobil taraftaki çalışmaları son iki yıldır atıl durumda kalmıştı, ancak Windows 10 Mobile sürümüyle çalışan ilk telefonlar Lumia 950 ve Lumia 950 XL’in çıkışıyla birlikte biraz hareketlenmenin yaşanması bekleniyor.

Lumia 950 ve Lumia 950 XL masaüstündeki ve hatta Windows destekli Xbox One’daki kullanıcı arayüzünü birleştiren bir arayüzle çalışıyor. Ancak tıpkı Windows Phone 8’de olduğu gibi, popüler olan ve birçok kullanıcı için önemli sayılan çoğu uygulamanın Windows 10 Mobile tarafında da karşılıkları bulunmuyor. Gmail ve Snapchat bunların arasında sayılabilir. Ayrıca var olan popüler Windows uygulamalarının işlev bakımından iOS ve Android’deki karşılıklarıyla tamamen aynı imkanları sunmadığını da belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER