Teknoloji

Microsoft’tan Android Wear ve iOS 8’e yeni OneNote uygulamalarıyla destek

Microsoft-Office-OneNote-Logo-170914

Google’ın akıllı saat serisi sadece birkaç aydır ortalıkta olsa da, bu durum Microsoft’un Android Wear’i desteklemesinin önüne geçmiyor. Microsoft’un popüler uygulaması OneNote’un yenilenen Android versiyonu, Android Wear desteğiyle Google Play’deki yerini aldı. Android Wear işletim sistemli akıllı saate ”OK Google, bir not al.” komutu verildiği zaman OneNote aktif hâle gelecek ve not almaya başlayacak. Bu özellik oldukça basit olsa da, Microsoft’un rakip platformları destekleme konusundaki isteğini göstermesi açısından önem taşıyor.

Android güncellemelerinin yanı sıra, Microsoft iPhone ve iPad sahipleri için OneNote’un iOS versiyonunu da elden geçirdi. iOS 8 ile birlikte çalışan yeni paylaşım uzantısı sayesinde kullanıcılar tüm uygulamalardan OneNote’a içerik gönderebilecek. Safari’de gezilen web sitelerinden kesilen parçalar, Fotoğraflar uygulamasından kaydedilen fotoğraflar ve e-posta eklentileri bu özelliği destekleyecek. Microsoft’un OneNote güncellemesi Apple’ın iOS 8 ile önünü açtığı işlevselliğin görülmesi için önemli bir sahne olurken, Microsoft’a da not alma uygulamasının iOS’teki etki alanını genişletme imkanını veriyor.

iOS ve Android kullanıcılarına yeni imkanlar sunan Microsoft, Windows Phone kullanıcılarını unutmuş değil. Windows Phone platformundaki Office Lens uygulamasını güncelleyen şirket, tahtadan veya dosya kağıdının üzerinden çekilen notları Word ve PowerPoint dosyalarına aktarabiliyor. Office Lens daima OneNote’u desteklemiş olsa da, Word ve PowerPoint desteği notlar üzerinde düzenleme yapma imkanını veriyor.

OneNote uygulamasını Evernote gibi platformlarla rekabet etme amacıyla ön plana çıkarmaya devam eden Microsoft, uygulamaya verdiği önemi hazırladığı son güncellemelerle bir kez daha ortaya koyuyor.

İLGİLİ HABERLER