Teknoloji

Microsoft Android uygulamalarını Windows masaüstüne getiriyor

microsoft telefonunuz android yansıtma

Microsoft Windows kullanıcılarının bir PC’de Android uygulamalarını, Windows uygulamalarıyla yan yana çalıştırmasını sağlayan yeni bir özellik sunuyor. Bu özellik Windows 10 test kullanıcılarına, Telefonunuz uygulamasının yeni bir özelliği olarak sunuldu ve Microsoft’un hâlihazırda sunduğu ve Android telefonunu PC’ye yansıtmayı sağlayan Telefonunuz uygulaması özelliğini temel alıyor. Uygulamalar Telefonunuz uygulamasının dışında, ayrı bir pencerede, telefondan yansıtılıyor.

Yeni gelen Android uygulama desteği Windows 10 kullanıcılarının diğer Windows 10 uygulamalarıyla Alt+Tab desteğiyle birlikte çoklu görev biçimde çalışmasına da izin veriyor. Ayrıca bu Android uygulamalarını Windows 10 görev çubuğuna veya Başlat menüsüne de sabitleyebileceksiniz. Uygulamaları Telefonunuz üzerinden çalıştırma yeteneği sayesinde telefonunuzun PC’ye yansıtılmış arayüzü üzerinden çalışmanıza gerek kalmayacak. Popüler Android uygulamalarınızı görev çubuğuna sabitleyebilir ve onları normal Windows uygulamaları olarak kullanabilirsiniz.

Bu yeni Telefonunuz deneyiminin önemli parçalarından bir tanesi birden fazla Android uygulamasını yan yana çalıştırmak oluyor. Windows 10 kullanıcıları Galaxy Note 20’de bu özelliğe yıl sonuna doğru erişme imkanı elde edecekler. Microsoft, Samsung ile birlikte bu özelliği diğer cihazlara getirmek için de çalıştığını vurguladı.

Ne var ki, tüm Android uygulamaları yeni telefonunuz özelliğiyle kesintisiz şekilde çalışmayacak. Microsoft bazılarının diğer ekranlara yayın yeteneğini kısıtlayabileceğini ve sonuçta siyah ekran görünebileceğini söylüyor. Bazı uygulamalar ve oyunlar da fare veya klavye ile girişe cevap vermeyebilir, bazıları ise sesi telefondan oynatmaya devam edebilir.

Eğer yeni Telefonunuz özelliğini denemekle ilgiliyseniz, bir Samsung cihazına ihtiyacınız olacak. Microsoft, desteklenen tüm Android cihazlarının listesini paylaşıyor, ancak listede şu anda sadece Samsung telefonları bulunuyor. Aynı zamanda Windows Insider test sürecine de dahil olmanız gerekiyor. Sürüm Ön İzleme halkasına dahil olarak Windows 10 derlemelerinin hepsini almanın önüne geçebilirsiniz. Bu sayede Telefonunuz uygulamasının ön izlemesine de herkese dağıtılmadan önce elde etme imkanına sahip olacaksınız.

İLGİLİ HABERLER