Teknoloji

Microsoft Android’i test ortamı gibi kullanıyor

microsoft copilot ai

microsoft-logo-mwc-2015

Geçtiğimiz cuma günü Business Insider, Microsoft’un Echo Notification Lockscreen adlı ekran değişimi yapan Android uygulamasını geliştiren küçük bir şirket olan Double Labs’i satın aldığını duyurdu. Microsoft Garage Laboratuvarları’nın Next Lock Screen adında benzer bir uygulamayı geliştirdiğini düşündüğümüzde bu hamle biraz garip görünüyor. Ancak Microsoft’un Android ile ilgili olarak, Garage Labs aracılığıyla yaptıklarına yakından baktığınızda, bu satın almanın hiç de mantıksız olmadığını görebilirsiniz.

Önemli olan nokta Microsoft’un mobilde, Windows 8 gibi daha büyük kapsama sahip bir konsepte odaklanmak yerine farklı birçok fikri test etmek istemesi. Bu nedenle Android’de kendi kilit ekranı uygulamasıyla ilgili uygulamalarına ait içerikleri göstermek, konferans görüşmeleri gibi işlevlere hızlı erişimi sağlamak gibi daha basit ve dar kapsamlı fikirlerle de ilgileniyor. Echo ise Microsoft’un kendi geliştirdiği kilit ekranı uygulamasından biraz daha farklı işliyor, sadece birincil öncelik verilmiş uygulamalar için ekranı uyandırma izni veriyor ve bildirimleri sonra göstermek için erteleyebiliyor.

Bunların kilit ekranı için iyi fikirler olduğu söylenebilir, ancak hepsini birbirine eklemek de büyük bir karışıklığa neden olabilir. Aslında Microsoft’un da her şeyi birleştirmeyi düşündüğünü sanmıyoruz. Bunun yerine şirket, kullanıcıların bu uygulamalarla nasıl etkileşim kurduklarını görmek ve sonuçları araştırmalarında kullanmak istiyor. Buradan elde ettiği bilgi ve deneyimleri de Windows 10 veya Outlook gibi ürünlerinde değerlendirmeyi amaçlıyor.

Microsoft yöneticisi Julie Larson-Green, Business Insider’a bu strateji hakkında konuştu, şirketinin kurumsal müşterileri için muhafazakâr davranmakla mobil arenada yenilikçi olmak arasında denge kurmaya ihtiyacı olduğunu söylüyor. Microsoft Android tarafından birçok şey deneyerek bu ikisini de gerçekleştirmiş oluyor.

İLGİLİ HABERLER