Teknoloji

Microsoft Android telifleri sebebiyle Samsung’u dava etti

microsoft yapay zekâ
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-logo-duvar-060614 (800 x 600)

Microsoft Nokia’yı satın almasının Samsung’un Android teliflerini ödemeyi durdurmasıyla bir bağlantısı olup olmadığının mahkeme tarafından belirlenmesini istiyor. 2011’den bu yana Samsung sattığı her Android cihaz için Microsoft’a bir telif ücreti ödüyor. Pek çok Android cihaz üreticisiyle benzer anlaşmalar yapan Microsoft, bu yolla önemli bir gelir elde ediyor. Ancak geçtiğimiz yılın sonlarından bu yana Samsung, bu ödemeyi yapmaktan yorulmuşa benziyor.

Microsoft’un kurumsal başkan yardımcısı David Howard, Samsung ile aralarındaki anlaşmazlığı çözmek için aylarca çaba harcadıklarını ve Güney Koreli şirketin temel sıkıntısının iki taraf arasındaki telif anlaşması olduğunu açıkça ortaya koyduğunu belirtti. Redmond merkezli şirkete göre, Samsung akıllı telefon pazarındaki inanılmaz yükselişi nedeniyle bu telifi ödemeyi istemiyor. David Howard’ın “Samsung başarılı olacağını tahmin ediyor, ancak bu kadarını beklemiyordu.” sözleri Microsoft’un bakış açısını ortaya koyuyor.

Samsung ise ödeme yapmaktan vazgeçmesini Microsoft’un Nokia’nın Cihazlar ve Servisler birimini satın almasına bağlıyor. Microsoft’un cep telefonu işine girerek kendisiyle yaptığı çapraz lisans anlaşmasını ihlâl ettiğini öne süren Samsung, bu nedenle ödemeyi durdurduğunu belirtiyor. Microsoft ise Samsung’un gerekçesinin geçerli olup olmadığına mahkeme tarafından karar verilmesini talep ediyor. Samsung’un savının geçersiz olduğunu belirten David Howard, Güney Koreli şirketin bu nedenle mahkemeye başvurmadığını öne sürüyor. Microsoft olarak Samsung ile aralarındaki uzun süreli ilişkiye değer verdiklerini söyleyen Howard, mahkeme sürecinin bu ilişkiye zarar vermemesini umduklarının altını çizdi. Microsoft yöneticisi çıkacak kararın iki şirket arasındaki telif anlaşmasının yeniden uygulanmasını zorunlu kılacağından emin olduklarını sözlerine ekledi. Samsung ise halihazırda Microsoft’Un şikayetini incelediğini açıklamakla yetindi.

İLGİLİ HABERLER