Teknoloji

Microsoft Android kullanıcılarına bildirim merkezinde reklam gösteriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft android reklamBildirim merkezinde ansızın ve aniden beliren reklamlar, pek çok Android kullanıcısını rahatsız ediyor. Genellikle küçük şirketlerin uygulamaları için bu tarz reklamlar paylaştığı düşünülse de, kimi zaman büyük yazılım devlerinin de bu yönteme başvurduğu biliniyor. Görünen o ki, Microsoft da Android cihaz sahiplerini Office uygulamalarını kullanma konusunda teşvik için bu yönteme başvuruyor.

Nexus 6P telefonuna Office yüklediğini söyleyen bir Android kullanıcısı; Word, Excel ve PowerPoint uygulamalarını bir hafta içinde birkaç kez kullandığını, ancak buna rağmen bildirim merkezinde bir Excel reklamıyla karşılaştığını dile getirdi. Microsoft Android bildirim merkezi üzerinde reklam yayınlayarak sadece kullanıcıları sinirlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda Google’ın Play Store için belirlediği kuralları da ihlâl ediyor. Google Play Store talimatnamesinde bildirim merkezinde reklam yayınlanamayacağı açık biçimde belirtiliyor.

Microsoft’un uygulamalarını yükleyen ve kullanan kişilere neden reklam gönderdiği de akıllara gelen bir diğer soru oluyor. Söz konusu kullanıcının Office 365 aboneliğinin bulunması ise Microsoft’un kendisine hali hazırda para ödeyen bir kişiye reklam yaptığı anlamına geliyor.

microsoft android reklamOrtadaki durumun Microsoft için her açıdan sıkıntılı olduğu söylenebilir. Bildirim merkezinde beliren uygulamalar kullanıcıları rahatsız ederken, zaten Office 365 abonesi olanlara söz konusu reklamların gösterilmesi de memnuniyetsizliğin dozunu artıracak bir politika niteliği taşıyor. Google’ın bildirim merkezinde reklam gösterimini engelleme konusunda daha sert ve somut bir tavır takınması ve hiçbir şirkete müsamaha göstermesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER