Teknoloji

Microsoft Android mod geliştiricisi Cyanogen’e yatırım yapmayacak

cyanogenmod-installer-281113

Microsoft’un Android mod geliştiricisi Cyanogen’e yatırım yapacağına dair beklentiler fazla iyimser olabilir. Bloomberg’in anonim kaynaklara dayanarak verdiği bir habere göre Microsoft gerçekte 110 milyon dolar civarındaki bir para ile Cyanogen’in yaklaşan yatırım avının parçasından biri olmayacak. Ne var ki, Microsoft en sonunda Cyanogen ile iş ortaklığı kurabilir, Microsoft’un uygulamalarının gelecek Cyanogen sürümlerinde yer alması gibi bir anlaşma gerçekleştirilebilir.

Geçtiğimiz ocak ayında Wall Street Journal’da çıkan bir habere göre Microsoft yatırım avı sırasında Cyanogen’den küçük bir hisse elde etmek istiyordu. O sıralar yatırımın 70 milyon dolar civarında olacağı söyleniyordu. Son çıkan haberde yatırım için düşünülen miktarının daha yüksek olarak verilmesi de dikkat çekici.

Microsoft’un adının geçmesi dikkat çekici, ne de olsa şirket Android ile ilgili olarak epey bir telif ücreti topluyor, aynı zamanda yazılımlarını rakip platformlara açmak için de çalışmalar yapıyor. Ne var ki, rakip bir platforma yatırım yapılması Windows’un telefon sürümü ve Windows 10 için kötü bir işaret olarak yorumlanabilirdi.

Her iki şirket de yatırımla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapmadı.

Cyanogen popüler Android versiyonlarından Cyanogenmod’un geliştiricisi ve sadece Android’in yeni versiyonlarını mobil operatörler veya üreticilerin unuttuğu cihazlara getirmekle bilinmiyor, aynı zamanda Android’i Google’ın tekelinden çıkarma yönünde taşıdığı potansiyelle de tanınıyor. Şirket olarak hedefi yazılımını başkaları tarafından üretilmiş telefonlara yerleştirmek olan Cyanogen aynı zamana Cyanogen OS’i zenginleştirmek için üçüncü taraf uygulama ve servislerle de işbirliği yapıyor. Böylelikle Cyanogen cihazlarının daha çekici hâle gelmesi planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER