Teknoloji

Microsoft Android alarm uygulamasıyla sabah neşesi vadediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft android mimicker alarm

Microsoft, son zamanlarda insanların yaşını ve duygularını tahmin edebilmek için çeşitli deneyler gerçekleştirmişti. Şirket, şimdi de geliştirdiği Android uygulamasıyla otomatik öğrenme konusundaki yeteneklerini gözler önüne sermeyi amaçlıyor.

Mimicker Alarm, alışılagelmişten farklı bir alarm uygulaması. Günümüzde herkes başka bir sesle uyanmayı tercih ediyor. Kimileri rüzgar hışırtısını andıran bir tonu seçerken, kimileri ise hareketli dans parçalarıyla gözünü açabiliyor. Microsoft Android için geliştirdiği alarm uygulamasıyla sabah ritüelini değiştirmeyi hedefliyor.

Mimicker Alarm, kullanıcıları normal alarmlar gibi uyandırıyor. Ancak ardından bir oyun oynamak istiyor. Belirtilmiş duyguyu yansıtan bir selfie çekilmesi, verilen rengi gösteren bir nesnenin bulunması veya ekranda gösterilen tekerlemenin tekrarlanması, uygulama tarafından önerilen oyunlar arasında yer alıyor. Söz konusu oyunlar sırasıyla “Kendini ifade et”, “Renk yakalama” ve “Dil Dolaşması” adını taşıyor.

Uygulama, alarmın susturulmasının ardından kullanıcılara verilen görevi tamamlamaları için 30 saniye süre tanıyor. Microsoft Project Oxford ekibinin program yöneticilerinden Allison Light, görev verilen süre içinden tamamlanmazsa kullanıcının yeniden uykuya daldığını varsaydıklarını ve alarmın yeniden çalmaya başlayacağını belirtti. Mimicker Alarm’ı kullananlar, duyacakları alarm tonunu ve oynayacakları oyunu seçme şansına sahip. Dolayısıyla sabahın köründe evde kırmızı bir şey bulmak için koşturmak istemeyenler, bir selfie çekerek durumu idare edebilecek.

Mimicker Alarm, dünyanın en çılgın ve sinir bozucu alarm uygulaması olmayı fazlasıyla hak ediyor gibi gözüküyor. Ancak uygulamanın özünde Microsoft’un otomatik öğrenme kapasitesini sergileme isteği yatıyor. Mimicker Alarm, Google Play Store üzerinden indirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER