Teknoloji

Microsoft’tan Android’in menülerine gizli müdahale

Android telefonunda Microsoft imzalı bir uygulamayı kullananlar, telefonlarının “Paylaş” ve “Aç” menülerinde Microsoft’un başka uygulamalarının reklamlarıyla karşılaşabilir. Android Police sitesinde yer alan habere göre; Microsoft’un bazı mobil uygulamaları, kullanıcılar bir dosyayla etkileşime geçtiğinde menülere ekstra seçenekler ekliyor. Bu ekstra seçenekler, telefonda yüklü olmayan Microsoft uygulamalarını gösteriyor.

Android Police sitesi, bu durumu Microsoft’un farklı Android uygulamalarıyla test edip doğrularken; The Verge sitesi de, Telefon Eşlikçiniz uygulamasının yüklü olduğu cihazlarda bu durumun görüldüğünü belirtti. Telefonunuz uygulamasının yüklü olduğu bir Android cihazdan fotoğraf paylaşmak isteyen kullanıcılar, paylaşım menüsünde “Microsoft OneDrive (Yükle)” şeklinde bir seçenek de görüyor.

Bu seçeneğe dokunulduğunda kullanıcılar önce Telefon Eşlikçiniz uygulamasına, ardından da hızla Google Play Store’a yönlendiriliyor. Android Police’in haberine göre; Microsoft Word’ün yüklü olduğu bir telefonda Powerpoint sunum dosyası açarken de benzer bir durumla karşılaşılıyor.

microsoft androidSöz konusu reklamlar küçük oldukları için büyük bir rahatsızlık yaratmıyor. Pek çok Android kullanıcısının telefonunda bir Microsoft uygulaması yüklü olduğu için, reklamlar da sıradan ikonlar gibi görünüyor.

Yine de; Microsoft, Android menülerine yerleştirdiği reklamlarla kötü bir örnek teşkil ediyor. Diğer Android geliştiricilerinin de Microsoft’un izinden gitmesi durumunda paylaşım menülerinin çorbaya dönebileceğini unutmamak gerekiyor. Android Police sitesi, Android Q ile birlikte bu reklamların etkisinin sınırlanacağına dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER