Teknoloji

Microsoft Android için Outlook.com uygulaması yayınladı

Microsoft yeniden tasarladığı e-posta servisi Outlook.com için özel bir Android uygulaması yayınladı. Böylelikle servisin sunduğu Exchange ActiveSync protokolünü desteklemeyen bir Android telefon sahibi olanlar Outlook.com üzerindeki e-posta kutularını kolay yoldan kontrol etme fırsatı yakaladı.

Uygulamayla ilgili olarak gelen ilk izlenimler pek de olumlu görünmüyor. Her ne kadar itme bildirimleri, birden fazla hesap desteği, takvim ve kişi listesi eş zamanlama gibi özellikler bulunsa da, modası geçmiş bir kullanıcı arayüzüne sahip olması bazı kullanıcılarda memnuniyetsizlik yaratabilir. Outlook.com’un web arayüzünün minimalist ve etkileyici görünüşünün aksine uygulamanın kullanıcı arayüzü sanki Android 2.3 Gingerbread günlerinden kalmışa benziyor.

Android uygulamasının ötesinde Outlook.com ekibi web tabanlı e-posta kontrol arayüzüne de bazı yenilikler eklemiş. Tek tıklamayla arşivleme, çeşitli klavye kısayolları ve posta kutusu özelleştirme seçenekleri artık web sitesi üzerinden de kullanılabiliyor. 25 milyon aktif kullanıcıya ulaşmış olan e-posta servisi için gelişim çalışmaları tabii ki burada bitmeyecek, çok yakında bu servise dair daha fazla yeniliğin haberini duyabiliriz.

İlgili >> Outlook Blog, Google Play Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER