Teknoloji

Microsoft Alexa ve Cortana entegrasyonunu gösterdi

alexa cortana entegrasyon

alexa cortana entegrasyonMicrosoft Alexa ve Cortana arasındaki entegrasyonun duyurusunu ilk kez geçen yıl gerçekleştirmişti. Şirket Build 2018’de, bu yöndeki en son gelişmeleri playlaştı. Hem Google Asistan hem de Alexa’nın gerisinde kalmasına rağmen, Microsoft’un sanal asistanı Cortana şimdi Amazon’un dijital asistanına bağlanabiliyor. Microsoft’un Build konferansında, yazılım üreticisi, Alexa’da çalışan Cortana ve Cortana’da çalışan Alexa’nın gösterimini yaptı.

Entegrasyon “Alexa, Cortana’yı aç.” diye seslenip Cortana’yı çağırmaya dayanıyor. Daha sonra belli bir kişiye “e-posta gönder” veya benzeri komutlar ya da sorularla normalde Alexa ile tek başına yapılamayacak işleri gerçekleştirebilirsiniz. Benzer şekilde, Alexa’yı da Windows 10’da, Cortana arayüzü içinde çağırabilir ve Alexa’nın hünerlerinden yararlanabilirsiniz.

Microsoft ve Amazon hâlâ bu entegrasyonun üstünde çalışmaya devam ediyor. Şirket şu anda kısıtlı bir beta test süreci yürütüyor. Ne Alexa ne de Cortana Türkiye’de desteklenmediği için, doğal olarak bu deneyimi ülkemizdeki kullanıcıların şu anda yaşaması mümkün olmuyor. İki şirket de kullanıcıların bu destekten ne zaman yararlanacağı konusunda net bir açıklama yapmıyor. Ancak Microsoft, Alexa ve Cortana entegrasyonu faaliyete geçtiğinde haberdar olmak isteyenler için bir kayıt sitesi açtı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER