Teknoloji

Microsoft akıllı telefon ve tabletlere oyun ve uygulama yayını yapacak servis üzerinde çalışıyor

microsoft yapay zekâ

microsoft-logo-duvar-060614 (800 x 600)

Microsoft Windows’ta uygulama ve oyunların yayınlanması için deneylerini sürdürüyor. ZDNet sitesinden Mary Jo Foley’in haberine göre yazılım üreticisi Arcadia kod adlı bir servis geliştiriyor. Adını Halo oyun serisindeki bir gezegenden alan bu servis sayesinde uygulamaların ve oyunların Windows’a internet üzerinden yayını mümkün hâle gelecek.

Şirket geçtiğimiz yıl düzenlenen geleneksel şirket içi buluşmasında benzer bir yayın servisinin gösterimini yapmıştı, ancak o daha çok oyun odaklı teknolojinin uygulamalar ve oyunlara odaklanan yeni stratejiyle birlikte sonlandırıldığı söylenmişti. Microsoft şu sıralar Arcadia’nın geliştirme çalışmalarını sürdürüyor ve yayınlanan bir iş ilanı da bu çalışmaların şirketteki işletim sistemleri grubunun bir parçası olarak sürdüğünü gösteriyor.

Microsoft’un bu çalışmaları Android uygulamalarını da Windows’a getirebilir. ZDNet’in söylediğine göre, şirket yakında çıkacak yayın servisini tüketicilere Windows ve Windows Phone’da mevcut olmayan uygulamalara erişim için bir yöntem olarak sunacak.

İnternet üzerinden yayın fikri masada dururken, Microsoft bir yandan da Android uygulamalarının Windows’ta yürütülmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Microsoft’un uygulama ve oyun yayınını Windows’a ne zaman getireceği bilinmiyor, ancak iş ilanı iOS ve Android deneyiminin bir ek olacağını belirtiyor, bu da şirketin gelecekte çıkarmayı planladığı bu servisi birden fazla platforma yaymayı hedeflediğini gösteriyor. Eğer bu olursa, Microsoft’un Android ve iOS’e artan ilgisine yeni bir halka daha eklenmiş olacaktır.

İLGİLİ HABERLER