Teknoloji

Microsoft AIDS tedavisi için yapılan çalışmalara spam teknolojisiyle destek veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Araştırma Merkezindeki bilim insanları MIT, Harvard Üniversitesi ve Massachusetts Genel Hastanesi ortaklığıyla oluşturulan Ragon Enstitüsü’nün üyeleriyle işbirliği yaparak efektif bir HIV / AIDS aşısı geliştirmek üzerine çalışıyor.

HIV virüsü, karmaşık istenmeyen e-posta filtrelerini aşmaya çalışan bir istenmeyen e-posta istemcisi gibi davranış gösteriyor,  insan vücudunun bağışıklık sistemini yenmek için yeni yollar arıyor. Bu, Microsoft’un yıllar boyunca istenmeyen e-posta iletileriyle savaşmak amacıyla geliştirdiği teknik ve algoritmaları HIV virüsünün izlediği davranışlar üzerinde kullanmasına, virüsün mutasyonlarını verimli ve doğru biçimde izlemesine imkân tanıyor.

Araştırma ekibi PhyloD adı verilen bir yazılım geliştirdi. Bu yazılım Ragon’un araştırmacılarından gelen ham veriyi işliyor ve sonrasında şirketin veri merkezine yüklüyor. Burada işlenen veri yığın kümelerinden elde edilen sonuçlar hızlı bir şekilde Ragon’a geri veriliyor. Microsoft’tan David Heckerman Ragon’dan cuma günü gelen problem verilerinin pazartesi günü tamamlanmış bir analiz şeklinde onlara geri verildiğini belirtiyor. Spam’in ulvi bir amaca dolaylı da olsa hizmet ettiğini görmek çok ilginç.

İlgili – Microsoft Research
İlgili – Phylod

İLGİLİ HABERLER