ManşetlerTeknoloji

Microsoft, AI işlevli ofis özelliklerini tüm işletmelere açıyor

microsoft 365 copilot

Microsoft, yapay zeka (AI) destekli Office işlevlerini tüm işletmelerin kullanımına açarak, iş dünyasında olumlu bir etki yaratmayı hedefliyor. Microsoft 365 için Copilot, bir zamanlar yalnızca en büyük kurumsal müşterilerin erişim sağlayabildiği, lakin şimdi her ölçekten işletme için erişilebilir olan bir asistan olarak karşımıza çıktı. Microsoft, geçtiğimiz kasım ayında bu hizmeti, en az 300 kullanıcıya ihtiyacı olan ve telefonla liste oluşturmak zorunda kalan işletmelere sunmuştu. Bu, işletmeler için en az 9.000 dolarlık ek bir maliyet anlamına geliyordu. Ancak şimdi, kullanıcı sayısının altında herhangi bir sınır olmaksızın, tüm büyük ve küçük işletmeler bu AI destekli asistandan yararlanabilecek.

Microsoft’un arama ve AI global pazarlama başkanı Divya Kumar, The Verge ile yaptığı özel bir röportajda, “Küçük ve orta ölçekli işletmelerden aldığımız talep ve ilgiyi göz önünde bulundurarak, en az 300 koltuk şartını kaldırıyoruz.” dedi. “Şimdi her boyuttaki işletmeler, aylık 30 dolarlık seçeneği alabilir ve Microsoft 365’te Copilot’u etkinleştirebilir.”

Microsoft Copilot, ofis uygulamalarında yenilik getiriyor

Bu, 300 koltukluk satın alma şartının kaldırılmasıyla büyük bir değişim olmakla birlikte, Microsoft aynı zamanda Microsoft 365 planları için olan ihtiyacı da ortadan kaldırıyor ve Copilot’u, Office 365 E3 ve E5 müşterilerine Office uygulamaları içinde açıyor. Microsoft 365 İşletme Standart veya İşletme Premium aboneleri de, ayda kullanıcı başına 30 dolar ödeyerek Microsoft 365 için Copilot’u satın alabilecek.

microsoft 365 copilot

Copilot, Microsoft Word’de metin oluşturmak veya paragrafları değiştirmek için kullanılabilir. Uygulamalara yan yardımcı gibi yerleştirilecek ve bir sohbet botu gibi kenar çubuğunda belirecek olan Copilot, Microsoft 365 uygulamalarında bir asistan olarak görev yapacak. Kullanıcıların dokümanlarda metin üretmelerine, Word belgelerine dayalı PowerPoint sunumları hazırlamalarına hatta Excel’deki PivotTablolar gibi özellikleri kullanmalarına yardımcı olabilecek.

Ek olarak, Copilot Microsoft Teams’de de mevcut olacak; katılamadığınız ya da geç kaldığınız toplantıları özetlemek için ideal bir çözüm sunacak. Outlook’taki e-posta dizileri de özetlenebilecek ve Copilot, çeşitli tonlarda veya uzunluklarda taslak e-posta yanıtları oluşturabilecek.

microsoft 365 copilot

Microsoft, şimdi üç farklı Copilot versiyonuna sahip. Her tüketici ve işletme için ücretsiz olan ve temelde ChatGPT’ye benzeyen bir sohbet botu olan standart Copilot; bugün tüketicilere aylık 20 dolarlık premium bir ücret ile sunulan ve Office uygulamaları içinde yapay zeka destekli Copilot özellikleri sunan yeni Copilot Pro; ve işletmelere daha fazla özellikle aynı premium aboneliği ayda kullanıcı başına 30 dolarlık bir fiyatla sunan Microsoft 365 için Copilot. Yeni Copilot Pro teklifi hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER