Eğlence

Microsoft Age of Empires’ı iOS ve Android’e getirmeye hazırlanıyor

Microsoft kendi hazırladığı bazı oyunları iOS ve Android’e getirmek için hazırlıklara başladığı iddia ediliyor. Japon gazetesi Nikkei tarafından yayınlanan habere göre, bu doğrultuda iOS ve Android kullanıcılarıyla buluşacak ilk oyun, artık ”kült” olarak tanımlanan, Age of Empires olacak. Oyunun mobil versiyonlarının mobil gelişim stüdyosu KLab tarafından hazırlanacağı belirtilirken, stüdyonun Microsoft’tan oyunları küresel dağıtım için lisansladığı öğrenildi. Nikkei Microsoft’un bu hamlesinin oyun pazarı için bir dönüm noktası olabileceğini, hatta Sony ve Nintendo gibi rakip şirketlerin mobil stratejisini etkileyebileceğini iddia etti.

age-of-empires-2-hd-110313

Ancak Age of Empires Microsoft’un iPhone kullanıcılarına sunduğu ilk mobil oyun olmayacak. Şirket 2011 yılında Kinectimals’ı iOS’te yayınlamıştı. Bu oyunu yaklaşık üç ay önce yayınlanan ”Ms. ‘Spolsion Man” takip etmişti. Age of Empires adının ortaya atılmasının ardından iOS ve Android cihaz sahipleri Halo için de benzer bir yolun uygulanıp uygulanmayacağı konusunda heyecanlansa da, KLab’in üst sınıf bir mobil geliştirici olmaması böyle bir olayın gerçekleşmesi ihtimalini azaltıyor.

Microsoft’un bu hareketle arka planda kalmış bir ürününü lisanslayarak para kazanmayı amaçladığını düşünenlerin sayısı da hiç az değil. Nikkei’nin haberinde Microsoft ile KLab’in arasındaki işbirliğinin devam edeceği belirtilse de, Microsoft cephesi bu işbirliği konusunda pek heyecanlı gözükmüyor. The Verge sitesine konuşan bir Microsoft yetkilisi şu an için Age of Empires dışında bir işbirliğinin gündemde olmadığını dile getirdi.

İlgili >> Yahoo News, The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER