Teknoloji

Microsoft’un Activision anlaşmasının İngiltere’de biraz daha incelenmesi için onay geldi

microsoft activision blizzard

Microsoft ile İngiltere Rekabet ve Piyasa Kurumu (CMA), yazılım devinin Activision Blizzard’ı 68.7 milyar dolar karşılığında satın almasına ilişkin olarak CMA’nın endişelerinin giderilmesi için süreci iki aylığına durdurma konusunda daha önce uzlaşmıştı. Bu uzlaşma, İngiltere Rekabet Temyiz Mahkemesi (CAT) tarafından da onaylandı. Ancak mahkeme söz konusu durdurmanın gerekliliği konusunda CMA’nın kanıt sunmasını talep ediyor.

Hakim Marcus Smith, CMA’nın davayı geciktirmek için koşullardaki önemli bir değişikliği veya “özel nedenleri” gösteren kanıtlar sunarak erteleme başvurusunu gerekçelendirmesini istiyor. Reuters’e göre; hakim ayrıca CMA’dan üstlenmeyi planladığı herhangi bir yeni istişare sürecini “herkesin nasıl çalışacağı konusunda net olması için” detaylandırmasını talep ediyor.

Yazılım devi, CMA’nın nisan ayında aldığı bulut oyun endişeleri nedeniyle birleşmeyi engelleme kararına itiraz etmişti. CAT bu itirazı 28 Temmuz’da görüşebilecekti. Ancak ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) satın almayı engellemek için açtığı davayı kaybetmesinin ardından CMA da değiştirilmiş bir birleşme anlaşmasının değerlendirileceğini açıklamıştı. Hem CMA hem Microsoft hem de Activision’ın daha fazla süre talebiyle CAT’ye başvurmasının ardından mahkeme de bu talebi onayladı.

CMA avukatı David Bailey, CAT’ye, FTC’nin mahkemedeki mağlubiyetinin yazılım devinden gelecek yeni bir teklifi gözden geçirme istekliliği açısından “CMA’nın düşüncesinin bir parçası olmadığını” söyledi. Avukat sözlerine şöyle devam etti: “Bugüne kadarki tartışmaya dayanarak, her iki taraf Microsoft’un yeniden yapılandırılmış bir işlemi bildirmesinin CMA’nın belirlediği endişeleri giderebileceğine güvenmektedir.”

Microsoft ve Activision Blizzard satın alma anlaşmasının onay süresini uzatacak

Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alma anlaşmasıyla ilgili sürecin normal şartlar altında bugün itibarıyla sona erecek. Ancak sürecin önündeki tüm dikenlerin bugün itibarıyla temizlenmesi olası görünmüyor. Tarafların önünde mevcut anlaşmanın onay süresini uzatmak veya koşulları yeniden değerlendirmek gibi seçenekler olsa da, mevcut anlaşmanın onay süresini uzatmak tarafların tercihi olacağa benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER