Eğlence

Microsoft ve Activision Blizzard birleşmesine FTC direniyor

microsoft activision blizzard microsoft ftc

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), hafta içinde bir Federal Mahkeme tarafından verilen Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alma girişimine kapı açan karara itiraz ettiğini duyurdu. Yakın zamanlarda, Microsoft lehine karar veren federal mahkeme kararının ardından FTC, itiraz başvurusunda bulunduğunu belirtti. FTC’nin tam itiraz metnini ve argümanlarını ise, ABD 9’uncu Temyiz Mahkemesine tam itiraz sunulduğunda öğreneceğiz.

Bir federal yargıç, bu hafta içinde FTC’nin ihtiyati tedbir talebini reddederek Microsoft’un lehine karar verdi. Yargıç Corley, “Kayıtlı kanıtlar, Call of Duty ve diğer Activision içeriklerine daha fazla tüketici erişimi sağlayacağını gösteriyor.” şeklinde yorum yaptı. Bu durum, Microsoft’un Activision Blizzard anlaşmasını tamamlamasını geçici olarak engelleyen bir önleyici tedbirin kabul edilmediğini işaret ediyor.

Microsoft ile FTC arasındaki hukuki mücadele sürüyor

FTC, Yargıç Corley’nin kararını temyiz etmeye karar verdiğinde, düzenleyici, mevcut geçici kısıtlama emrinin (TRO) süresini uzatmak için ABD 9’uncu Temyiz Mahkemesinden acil bir karar alması gerekiyor. Bunun için gerekli süre, 14 Temmuz Cuma günü saat 23:59’da sona erecek. 18 Temmuz’daki, anlaşmanın nihayete ermesi için verilen son tarihe kadar temyiz mahkemesinin bir karar verip veremeyeceği ise belirsiz görünüyor. Bu durum, Microsoft’un pazartesi veya salı günü Activision Blizzard anlaşmasını, bir kısıtlama emri olmadan tamamlamasına olanak sağlayabilir.

Activision Blizzard’ın CCO’su ve Kurumsal İşler EVP’si Lulu Cheng Meservey, Twitter’da “Gerçekler değişmedi. Birleşmenin gerçekleşebileceği 39 ülkeden biri olmaya devam edeceğimizden eminiz. Davamızın gücünü yeniden mahkemede belirtmeyi dört gözle bekliyoruz.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Öte yandan, Microsoft’un anlaşmayı tamamlayabilmesi için, daha önce bu yıl bulut endişeleri nedeniyle anlaşmayı engelleyen İngiltere’nin Rekabet ve Piyasa Otoritesi (CMA) ile çözülmesi gereken konular var. Her iki taraf da, Yargıç Corley’nin salı günkü kararının ardından hukuki mücadelelerini durdurmayı kabul ettiğini duyurdu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER