Eğlence

Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alma süreci uzayabilir

microsoft activision blizzard microsoft ftc
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Activision Blizzard’ı geçtiğimiz ocak ayının son günlerinde satın almıştı. Satış sürecinin tamamlanması için dünyanın farklı yerlerindeki rekabet kurumlarının onayı gerekiyor. Anlaşmanın İngiltere ve Avrupa’daki onay süreci uzayacak gibi görünüyor.

İngiltere’de Rekabet ve Piyasalar İdaresi (CMA) tarafından yapılan açıklamada, çeşitli tekel endişeleri nedeniyle soruşturmanın ikinci aşamaya sarkabileceği ifade edildi. CMA, bu satın almanın PlayStation’ın Xbox ile rekabet gücünü etkilemesi konusunda endişeli görünüyor. Bu endişenin merkezinde Call of Duty bulunuyor.

Microsoft’un şimdiye kadar bu endişeleri giderme konusunda başarılı olamadığı söyleniyor. The Financial Times’ın haberine göre, CMA bu hafta sona ermeden incelemeyi genişletmeyi planlıyor.

Haberde Microsoft’un Brüksel’de de uzun bir soruşturma süreciyle karşılaşabileceği belirtiliyor. Şirketin henüz Avrupa Birliği’nde onay sürecini başlatmadığı ifade edildi.

Microsoft’un oyun birimini yöneten Phil Spencer, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada iyimser konuşmuş ve onay sürecinin hızlı ilerlediğini belirtmişti. Ancak onay süreçlerinin uzamış olması, Spencer’ın artık aynı noktada olmadığını düşündürüyor.

Microsoft Activision Blizzard anlaşmasıyla ilgili endişelerin temelinde Call of Duty bulunuyor. Yazılım devi Call of Duty’nin PlayStation oyuncularıyla buluşmaya devam edeceği konusunda Sony’ya güvence verdiğini açıklasa da, Sony bu tekliften memnun olmadığını açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER