Teknoloji

İngiltere’den Microsoft-Activision Blizzard anlaşması için yeni uyarı

microsoft activision blizzard microsoft ftc

Microsoft Activision Blizzard’ı satın alma konusunda önemli engellerden birini aşsa da, süreç henüz tamamlanmış değil. İngiltere Rekabet ve Piyasa Kurumu (CMA), sürecin hızlı şekilde tamamlanma fikrine temkinli şekilde yaklaşıyor. Microsoft’un ABD’de Federal Ticaret Komisyonu’na karşı kazandığı zaferin ardından taraflardan hızlı şekilde açıklamalar gelmiş ve çözüm işaret edilmişti. Ancak CMA’dan gelen son açıklama, Microsoft’un önerilerinin yeni bir birleşme incelemesini beraberinde getirebileceğinin işaretini veriyor.

Şirket tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Birleşen taraflar, nihai bir rapor yayınlandıktan sonra yeni çareler ileri sürme fırsatına sahip olmamakla birlikte, yeni bir birleşme soruşturmasına yol açabilecek bir anlaşmayı yeniden yapılandırmayı seçebilirler. Microsoft ve Activision, işlemin nasıl değiştirilebileceğini düşündüklerini ve CMA’nın bu temelde onlarla ilişki kurmaya hazır olduğunu belirtti. Bu görüşmeler henüz başlangıç aşamasında. Sonraki adımların doğası ve zamanlaması zamanı geldiğinde belirlenecek. Her iki taraf da Microsoft’un temyiz başvurusunda bu tartışmaların devam etmesine izin vermek için ara verilmesini talep etse de, CMA’nın nihai raporunda belirtilen kararı hala geçerliliğini koruyor.”

CMA, Microsoft Activision anlaşmasını geçtiğimiz aylarda bulut odaklı endişelerle veto etmişti. Ancak ABD’de çıkan kararın ardından taraflar yeniden müzakereye oturmaya hazırlanıyor. CMA, Microsoft’un ek çözümlere başvurmaması gerektiğini açıkça vurguluyor. CMA, nihayetinde anlaşmayı bulut oyun rekabeti endişeleri nedeniyle bloke etmeden önce, başlangıçta endişelerinin konsol tarafı için yapısal bir çözümü tercih etmişti.

Microsoft ve CMA’nın bulut oyun endişelerini gidermek için “küçük bir elden çıkarma” konusunda anlaştığı iddia edilmişti. Bu küçük elden çıkarmanın ne olduğu konusunda bilgi verilmemişti. Ancak elden çıkarmanın İngiltere’ye özgü ve bölgedeki Xbox Cloud Gaming hizmetiyle bağlantılı olabileceği belirtilmişti.

Microsoft Activision Blizzard anlaşması için Avrupa Birliği’ni ikna etmişti

Microsoft Activision Blizzard anlaşmasıyla ilgili olarak Avrupa Birliği de benzer endişelere sahip olsa da, Microsoft’un rakipleriyle yaptığı 10 yıllık lisans anlaşmalarıyla süreç onaylanmıştı. Yazılım devi, İngiltere’nin daha önceki vetosuna rağmen, anlaşmanın tamamlanmasının yollarını aramaya devam ediyordu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER