Eğlence

Microsoft’un Activision-Blizzard’ı satın almasına bir engel de ABD’den gelebilir

microsoft activision blizzard microsoft ftc
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), 68.7 milyar dolarlık Microsoft Activision anlaşmasına karşı hukuki itiraz sürecini başlatmaya hazırlanıyor. Politico sitesinin haberine göre, FTC önümüzdeki ay itibarıyla davayı açmayı planlıyor. Microsoft CEO’su Satya Nadella ve Activision CEO’su Bobby Kotick’in konuyla ilgili olarak ifadelerini çoktan verdiği, ancak buna rağmen FTC’nin kesin bir karara varamadığı söyleniyor.

Habere göre, FTC’nin tam anlamıyla hareket geçmesinden önce birkaç adımın daha atılması gerekiyor. Bunlar arasında kurum komiserleri arasında yapılacak oylama da yer alıyor. Eğer FTC de dava açarsa, Microsoft Activision anlaşmasının önüne İngiltere ve Avrupa Birliği’nin ardından bir engel daha çıkmış olacak.

Microsoft anlaşmanın rakiplerinin Call of Duty, Candy Crush Saga ve Blizzard markası altındaki oyunlara erişimini engellemeyeceğinin altını defalarca çizmişti. Buna rağmen, rekabet düzenleme kurumlarının endişeleri giderilememiş gibi görünüyor.

Microsoft Activision anlaşmasına en büyük itiraz Sony’den gelmişti

Microsoft’un bu konuda konsol pazarındaki en büyük rakibi Sony ile bir “halkla ilişkiler” savaşı içine girdiği söylenebilir. Obsidian, Mojang ve Bethesda’nın ardından Activision Blizzard’ın da Microsoft çatısı altına girmesi, Sony cephesinde anlaşılır bir endişe yaratmıştı. Özellikle Call of Duty’nin oyun pazarındaki etkisi, Sony’nin Microsoft Activision anlaşmasına dair itirazlarının temelini oluşturuyor.

Sony’nin bu itirazına Microsoft’un oyun CEO’su Phil Spencer son olarak “Call of Duty sonsuza kadar PlayStation’da oynanabilir” şeklinde özetlenebilecek bir yanıt vermişti. Bu tarz açıklamalar şimdiye kadar Microsoft Activision anlaşmasının üzerindeki soru işaretlerini kaldırmakta yeterli olmuş değil. İngiltere ve Avrupa Birliği’nin ardından ABD’nin devreye girmesinin süreci nasıl etkileyeceği merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER