Eğlence

Microsoft-Activision anlaşmasına İngiltere’den inceleme

microsoft activision

Microsoft Activision Blizzard için 68.7 milyar dolar ödeyeceğini ocak ayında duyurmuştu. Ancak bu anlaşmanın tamamlanması için yazılım devinin birden fazla tarafı ikna etmesi gerekiyor. ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun ardından İngiltere Rekabet ve Piyasa İdaresi (CMA) de anlaşmayı inceleyeceğini açıkladı.

CMA tarafından yapılan açıklamada, Microsoft ve Activision arasındaki anlaşmanın İngiltere’deki rekabet ortamını küçülten bir etkisinin olup olmayacağının inceleneceği belirtildi. İnceleme sonucunun en erken 1 Eylül’de duyurulacağını açıklayan CMA, kamuoyundan konuyla ilgili olarak 20 Temmuz’a kadar yorum ve değerlendirme alacak.

Bu tarz incelemelerin Microsoft için sürpriz olmadığını belirtmek gerekiyor. Şirket son aylarda yetkili kurumlar memnun etmeye yönelik bazı adımlar da atmıştı. Örneğin, haziran ayında Activision bünyesindeki sendikalaşma çalışmaları için çalışan hakları örgütüyle “çalışan tarafsızlığı anlaşması” imzalamış ve böylelikle sendikaya katılan çalışanlar güvence altına alınmıştı. Bu ve benzeri hamlelerin ne kadar etkili olacağı konusunda ise şimdilik bir şey söylemek pek kolay değil.

Microsoft Activision anlaşmasının onaylanmasının önünde somut bir engel görünmese de, bu konuda kesin konuşmamak gerekiyor. Nvidia’nın Arm’ı satın alma girişiminin farklı ülkelerden gelen itirazların ardından suya düştüğünü unutmamakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER