Teknoloji

İngiltere, Microsoft-Activision anlaşmasını altı hafta daha inceleyecek

microsoft activision blizzard

Microsoft’un Activision-Blizzard’ı 68.7 milyar dolar karşılığında satın alma sürecinin ne zaman ve nasıl tamamlanacağı hâlâ belirsizliğini koruyor. İngiltere Rekabet ve Piyasalar İdaresi (CMA), yazılım devinin anlaşmanın onaylanması için sunduğu “detaylı ve karmaşık” savunmanın incelenmesi için kendisine altı hafta daha verdi ve kararın duyurulmasının 29 Ağustos’u bulabileceğini açıkladı.

Şirket, 2022’nin ocak ayında Activision Blizzard’ı hisse başı 95 dolar değer biçerek satın almıştı. CMA satın alma süreci için sonbaharda inceleme başlatmıştı. Nisan ayında CMA tarafından yayınlanan raporda satın almanın engellenmesinin rekabetin zarar görmesinin önüne geçecek önlemlerden biri olabileceği belirtilmişti.

Taraflar kısa süre önce hukuk mücadelelerini uzlaşma umuduyla askıyla almıştı. Yazılım devinin başkanı Brad Smith, Twitter’da yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı: “CMA’nın endişelerine nihai olarak katılmasak da, bu endişeleri CMA tarafından kabul edilebilir bir şekilde ele almak için işlemin nasıl değiştirilebileceğini değerlendiriyoruz.”

Microsoft Activision-Blizzard’ı satın almak için FTC ile de mücadele ediyor

Microsoft’un Activision-Blizzard’ı satın almasını engellemek için ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından yapılan başvuru, mahkeme tarafından reddedilmişti. Bu karar şirketi memnun etse de, FTC kararın temyizi için üst mahkemeye başvurulacağını açıklamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER