Eğlence

Avrupa Birliği Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasına itiraz etmeye hazırlanıyor

microsoft activision

Microsoft Activision Blizzard’ı satın almak için geçtiğimiz yılın ocak ayında 68.7 milyar dolar karşılığında anlaşmaya varmıştı. Aradan neredeyse bir yıl geçmesine rağmen, satın alma süreci hâlâ tamamlanmış değil. Bu anlaşmanın oyun pazarına faydalı olmayacağını dile getirenler arasına Avrupa Birliği de katıldı.

Kaynakların verdiği bilgiye göre, Avrupa Birliği’nin tekelle mücadele komisyonu anlaşmayla ilgili ciddi endişelere ve itirazlara sahip. Avrupa Birliği’nin konuyla ilgili olarak nihai kararını 11 Nisan itibarıyla açıklamış olması gerekiyor.

Microsoft’tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Pazarla ilgili endişeleri gidermek için Avrupa Komisyonu ile birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Amacımız daha fazla insana daha fazla oyun götürmek ve bu anlaşma da amacımızı gerçekleştirmemize yardımcı olacak.”

Söylentilere göre, Microsoft ve Avrupa Birliği bir süredir konuyla ilgili olarak resmi olmayan görüşmeler yürütüyor. Yazılım devinin onayı hızlandırmak için çeşitli taahhütlerde bulunduğu belirtilirken, Avrupa Birliği’nin ilk olarak itirazlarını daha açık şekilde paylaşmakta ısrarcı olduğu söyleniyor.

Microsoft Activision’ı satın almak için ABD ve İngiltere’yi de ikna etmek zorunda

Microsoft Activision anlaşması için Avrupa Birliği’nin yanı sıra ABD ve İngiltere’yi de ikna etmek zorunda. Bu iki ülkede de düzenleyici kurumlar anlaşmaya dair endişelerini açıkça belirtmişti. ABD’de konu mahkemeye taşınırken, İngiltere’de de kapsamlı bir inceleme yürütülüyor.

İLGİLİ HABERLER