Teknoloji

Microsoft ABD ordusu için 120 bin HoloLens üretecek

microsoft hololens

Microsoft ABD ordusuna teslim edilmek üzere HoloLens’i temel alan bir giyilebilir teknolojik donanım tasarlıyor. Şirket bununla ilgili bazı detayları bir blog yazısında paylaştı.

Bilişim devi önümüzdeki 10 yıl boyunca 120 bine kadar başlığı orduya teslim etmeyi planlıyor. CNBC’nin belirttiğine göre bunun için 21.88 milyar dolarlık bir anlaşma imzalandı. Entegre Görsel Artırma Sistemi (IVAS) başlıkları, HoloLens tabanlı olacak ve Microsoft Azure bulut hizmetleri tarafından güçlendirilecek. Yüksek çözünürlüklü gece, termal ve asker kaynaklı sensör verileri sunabilen bir baş üstü ekranı bulunacak.

Microsoft IVAS cihazlarının askerleri daha güvenli tutacak ve onları daha verimli hâle getirecek bir platform sağlayacağını söylüyor. Şirket, “Program, çeşitli senaryolarda bilgi paylaşımına ve karar almaya olanak tanıyan gelişmiş durumsal farkındalık sağlıyor.” dedi. “Microsoft, son iki yıldır ABD Ordusu ile yakın bir şekilde çalıştı ve birlikte, Askerlere görevlerini yerine getirmeleri için gerekli araçları ve yetenekleri sağlamak için bir ürünün hızlıca prototiplenmesini sağlamak için Asker Merkezli Tasarımına öncülük ettik.”

Bir ABD Ordusu bildirisinde ise, “Sistem aynı zamanda, gerçekçi bir karma gerçeklik eğitim ortamı sağlamak için artırılmış gerçeklik ve makine öğreniminden yararlanıyor, böylece Yakın Savaş Gücü (CCF) herhangi bir düşmanla karşılaşmadan önce prova yapabilir.” ifadesi yer aldı.

Microsoft, Hololens tabanlı kulaklıkları geliştirmek için 479 milyon dolarlık ilk sözleşmeyi imzaladıktan sonra, 2018’den beri ABD Ordusu ile çalışıyor. Ancak haberler şirket çalışanları tarafından eleştirilerle karşılanıyor. Ayrıca şirket, 2020’nin sonlarında Pentagon’daki bulut ağını yeniden canlandırmak için 10 milyar dolarlık Ortak İşletme Savunma Altyapısı (JEDI) sözleşmesini kazandı, ancak bu zafer birçok yasal zorlukla karşı karşıya kaldı.

HoloLens, 2019’da ikinci nesil başlığın piyasaya sürülmesinden bu yana büyük bir değişim görmedi. Ancak yeni bir HoloLens 2 Endüstriyel Sürümü Şubat 2021’de duyuruldu ve yakında piyasaya çıkması bekleniyor. Microsoft, bu yeni başlığın işletmeler tarafından uzaktan uzman tavsiyesi vermek, görevin tamamlanmasına yardımcı olmak için etkileşimli 3B kılavuzlar sağlamak ve çalışan eğitimini kolaylaştırmak için kullanılabileceğini söyledi. Bu kullanım durumları ABD Ordusu’na da taşınabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER