Eğlence

Microsoft “8-bit Günü”nü özel bir Paskalya yumurtasıyla kutladı

microsoft-8-bit-gunu-ninja-kedi-kutlama

Super Mario Bros, bundan 30 yıl önce 13 Eylül 1985’te NES platformu için yayınlanmıştı. 13 Eylül bu nedenle “8-bit Günü” adıyla kutlanırken, her şirket kendisine özel bir kutlama yöntemi seçiyor.

8-bit Günü’nü kutlamak için özel bir Paskalya yumurtası hazırlayan Microsoft, ana sayfasına Konami’nin meşhur kodunu girenlere video oyun tarihini anlatan kısa bir video ve Microsoft’un T_Rex’e binen ninja kedisinin pikselli versiyonunu gösterdi.

Microsoft’un  ilk kez bu yılın mart ayında görüntülenen ninja kedisi, kısa sürede şirketin resmi olmayan maskotu haline gelmişti. İlk olarak ağzından ateş çıkan bir tek boynuzlunun tepesinde resmedilerek Microsoft mağazalarındaki çıkartmaların üstünde boy gösteren ninja kedi, daha sonra Skype’ta T-Rex’in sırtına binmişti.

Ninja kedi ve dinozoru ekranlarında görenler, ok tuşları üzerinde sırasıyla yukarı, yukarı, aşağı, aşağı, sol sağ, sağ sol tuşlarına, ardından da B ve A tuşlarına basarak ikiliyi ekranın altına gönderebiliyor. Ekranın altında gezinmeye devam eden ikilinin ortaya çıkardığı bozuk paralar, ekranda beliren bölmeye sürüklendiğinde ise Pac-man, Frogger ve Legend of Zelda gibi oyunla, önerilen arama başlıkları olarak ortaya çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER