Teknoloji

Microsoft 600 milyonun üzerinde Windows 7 lisansı sattı – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Ekim 2009’da piyasaya çıkardığı Windows 7’nin şimdiye kadar 600 milyonun üzerinde lisansının satıldığını açıkladı. Computex 2012’de düzenlenen bir toplantıda konuşan Microsoft yöneticisi Steve Guggenheimer en son Windows 7 cihazlarından bazılarını tanıtırken bu bilgiye de aradan çıkardı.

Microsoft geçen ocak ayında satılan Windows 7 lisans sayısının 525 milyona ulaştığını duyurmuştu, ayrıca işletim sistemi ilk yaşını doldurmadan önce 240 milyon satış rakamına ulaştığını açıklamıştı. Microsoft’un belirttiğine göre Windows 7 şu anda internete bağlı cihazların yüzde 39’dan fazlasında çalışıyor.

Windows 7’nin iyi sattığı açık bir şekilde belli oluyor, bununla birlikte Microsoft’un odağı da Windows 8’e doğru kayıyor. Guggenheimer Windows 8’i Microsoft tarihindeki en büyük lansman olarak nitelendirdi. Windows istemcisinin, Windows Server, telefon ve gömülü platformlarının güncellenmesinin yanı sıra kullanıcıları memnun edecek yeni yazılım ve servisler de pazara girmeye hazırlanıyor. Windows Azure’dan Office 15’e, Xbox oyunlarına, Skype ve Bing’e kadar geniş yelpazedeki ürünleri bunların arasında sayabiliriz. Microsoft’un iş ortakları da Windows RT ve Windows 8 tabletleri ve değiştirilebilir tasarımlı ürünlerini Computex 2012‘de sergiliyor.

İlgili – The Verge

İLGİLİ HABERLER