Manşetler

Microsoft 4Afrika girişiminin başlangıcını Huawei Ascend W1’in özel bir versiyonu ve kablosuz internet projesiyle yapıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Kurucu Bill Gates’in yakından ilgilendiği Afrika kıtasına bundan böyle Microsoft da daha fazla ilgi gösterecek. 4Afrika Initiative adlı bir oluşumu duyuran şirket kıtanın küresel rekabetçiliğini artırmayı hedefliyor. Projenin parçası olacak şekilde birkaç plan hazırlandı; bunlardan bir tanesi de Microsoft ve Huawei işbirliğiyle sunulan yeni bir Windows Phone 8 cihazı olacak.

microsoft-huawei-4afrika

Fotoğrafta da gördüğünüz gibi, arkasında 4Afrika logosu barındıran Huawei telefonu geçtiğimiz ay tanıtılan orta sınıf Windows Phone 8 telefonu Ascend W1’in özel bir versiyonu olma niteliğini taşıyor. Henüz fiyatı açıklanmayan bu akıllı telefon Afrikalı yazılımcılar tarafından Afrikalı müşteriler için geliştirilmiş özel uygulamalarla yüklü geliyor. Ayrıca Windows Phone Mağaza altında açılacak özel bir bölümle yerel içerik ve uygulamalar da daha rahat bulunabilir şekilde tüketicilere sunulacak. Ascend W1 4 Afrika akıllı telefonunun mavi, kırmızı, siyah ve beyaz renkli versiyonları bu ayın sonlarına doğru Angola, Mısır, Fildişi Sahili, Kenya, Fas, Nijerya ve Güney Afrika gibi ülkelerde piyasada olacak.

Girişimin bir başka hamlesi de Kenya devleti ve Indigo Telecom şirketiyle birlikte yürütülen pilot proje olacak. Proje kapsamında boşta duran TV frekanslarından yararlanacak ve güneş enerjisiyle çalışacak baz istasyonlarıyla uygun fiyatlarda kablosuz internet erişiminin sunulması planlanıyor. Bu durum elektriği bile olmayan yerlere geniş bant internet erişiminin sunulacağı anlamına geliyor. Mawingu olarak adlandırılan bu oluşumun başlangıç testleri dahilinde bir sağlık kliniği ve birkaç okul internete bağlanacak. Microsoft diğer ülkeleri de gerekli yasal ve idari değişiklikleri yaparak kullanılmayan TV spektrumunun internet erişimine açılması konusunda ikna etmeyi umuyor.

İlgili >> 4Afrika, Windows Phone Blog

İLGİLİ HABERLER