Teknoloji

Microsoft 400 milyon Windows 7 lisansı sattı, Windows Phone 7 satışlarının sönük olduğunu kabul etti

Microsoft, ABD’nin Los Angeles kentinde düzenlediği yıllık Dünya Çapında Ortaklar Konferansı’nın (WPC) başlangıcını yaptı. Konferansın açılışında sahne alan şirketin tepe yöneticisi Steve Ballmer, Windows 7’nin başarılarından ve Microsoft Xbox, Bing, Windows 8 ve Windows Phone 7 gibi diğer ürünlerinden bahsetti.

Geride kalan son on iki ayda Windows 7 platformu için hemen hemen 400 milyon lisans satışı gerçekleştirilmiş. Ballmer’ın gururla açıkladığı bu rakam adı açıklanmayan rakip masaüstü işletim sisteminin 20 milyonluk satış rakamıyla karşılaştırıldı. Microsoft adını açıklamamış olsa da, büyük ihtimalle Apple’ın Mac satışlarını işaret ediyordu.

Sunumun aslan payını Windows 7 oluştursa da, Xbox, Bing ve Windows 8 de açılış toplantısının tartışılan konuları arasındaydı. Windows 8 ile ilgili bazı hususların üzerinden hızlı bir şekilde geçilmesine rağmen bu yeni platformla ilgili herhangi yeni birşey açıklanmadı. Windows 8 ile ilgili daha fazla detay için önümüzdeki eylül ayında düzenlenecek BUILD konferansını beklememiz gerekecek.

Bunlara ek olarak, Ballmer Windows Phone 7 cihaz satışlarının sönük seyrettiği şeklindeki söylentileri de kabul etti. Her ne kadar özel bir rakam açıklammasa da, şirketin milyonlarca telefon satışı gerçekleştirdiği belirtildi.

İlgili – TNW

İLGİLİ HABERLER