Teknoloji

Microsoft 3D Movie Maker’ın kodunu herkese açtı

microsoft 3d movie maker

Microsoft 27 yıllık 3D Movie Maker programının kodunu herkese açık hâle getirdi. Yazılım devini buna teşvik eden ise “Foone” rumuzlu Twitter kullanıcısı oldu. Kendisini bir “donanım ve yazılım büyücüsü” olarak tanımlayan Foone, 3D Movie Maker’ı “genişletmek ve geliştirmek” için 3D Movie Maker’ın kaynak kodunu istedi.

Microsoft’un programı çalıştıran BRender motorunun sahibi olmaması bir problem gibi görünse de, bu motora sahip olan biri de motorun kaynak kodunu paylaşarak sorunu çözdü. Böylelikle Microsoft’un kaynak kodunu yayınlaması konusunda bir engel kalmadı.

1995’te yayınlanan 3D Movie Maker, kullanıcılara çizgi karakterleri önceden tasarlanmış ortamlara yerleştirerek filmler hazırlama imkanı vermişti. PC Gamer’ın haberine göre, Foone programı modern bilgisayarlarda çalışacak şekilde güncelleyecek. Buna ek olarak, programda hazırlanan içerikleri paylaşmak da kolaylaşacak. Foone, karşılaşacağı sorunlara bağlı olarak programı birkaç ay içinde yayınlamayı planladığını belirtti.

Microsoft 3D Move Maker kaynak koduna GitHub üzerinden erişilebiliyor. BRender oyun motorunun Carmageddon 1&2 gibi oyunlarda da kullanılmış olması ise bu oyunların hayranlar tarafından hazırlanan versiyonlarının da yakında çıkabileceği anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER