Teknoloji

Microsoft 256 MB RAM’li Windows Phone cihazlarıyla ilgili kısıtlamaları detaylandırdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia-lumia-610-on-inceleme-00001

Microsoft, Tango sürümüyle birlikte Windows Phone’u daha düşük bellekli cihazlara da getirmeyi hedefliyor. Nokia ve ZTE’nin modelleri 256 MB RAM barındıran ilk Windows Phone cihazları olarak öne çıktı. Her ne kadar bu cihazlar ve benzerleri daha uyguna gelecek olsalar da, yazılımcı ve son kullanıcılar için bazı kısıtlamalar olacak.

Windows Phone Marketplace üzerinde yer alan bazı işlemci gücü gerektiren uygulamaların özel bellek gereksinimleri oluyor. Bu uygulamalar 256 MB RAM barındıran cihazlarda çalışmayacak. 256 MB RAM barındıran cihazlar video podcast yayınlarının aboneliğini yönetemeyecek. SkyDrive üzerine fotoğrafların otomatik olarak yüklenmesi mümkün olmayacak olsa da, kullanıcılar Windows Phone cihazlarındaki fotoğrafları elle yükleyebilecek. 256 MB RAM barındıran cihazlar belli kodlayıcılarla sıkıştırılmış videoları da oynatamayacak. Öte yandan Microsoft 256 MB bellekli cihazlar için arkaplanda çalışan çeşitli araçların fonksiyonunu kaldıracak. Uygulamalar arasında geçiş hususunda da bazı kısıtlamalar olacak, 90 MB’nin üstünde bellek kullanan uygulamalar kendilerinden çıkıldıktan hemen sonra durdurulacak, daha az bellek tüketen cihazlar ise hızlı bir şekilde kaldıkları yerden çalışmaya devam edecek.

Bu özel kısıtlamaların yanı sıra Microsoft, Windows Phone geliştiricilerine bazı tavsiyelerde de bulundu. Başlangıç süresinin optimize edilmesi ve bellek kullanımının azaltılması Microsoft’un 256 MB RAM’li cihazlara odaklanan yazılımcılara mesajının temel noktasını oluşturuyor. Yazılımcıların uygulamalarını düşük bellekli cihazlarda çalıştırmak için çeşitli özellikleri kaldırmaları veya azaltmaları hususunda tavsiyede bulundu.

Her ne kadar düşük bellekli cihazlarda kısıtlamalar görülse de, şirket Windows Phone’a çeşitli yenilikler kazandırmak için çalışıyor. Bunların arasında MMS iyileştirmeleri, SIM’deki kişilerin daha iyi şekilde kontrol edilmesi, yeni bir konum uyarı ikonu da yer alıyor. Microsoft bu yeniliklerin 2012’nin ikinci çeyreğinde çıkacak 256 MB’lık bellekli cihazların hemen ardından mevcut cihazlara da geleceğini belirtti.

İlgili – Windows Team Blog
İlgili – Microsoft

İLGİLİ HABERLER