Manşetler

Microsoft 25 yılın ardından logosunu değiştirdi

Microsoft’un Windows 8 ile birlikte giriştiği yüz yenileme çalışmaları sadece kullanıcı arayüzlerini kapsamıyor, logolara bile sirayet ediyor. Windows 8, Windows Phone 8, Office 2013 gibi ürünlerin logolarında Windows 8 tarzı bölmeli tasarımın, nam-ı diğer Metro’nun izlerini görmekteydik. Metro’nun etkisi beklenenin de üstüne çıktı, Microsoft’un logosu bile Windows 8’in izlerini yansıtacak şekilde yeniden düzenlendi. Şirket 25 yıldan bu yana ilk kez ciddi anlamda bir logo değişikliğine gitmiş oldu.

20120823-184343.jpg

Yeni logoda farklı renkler taşıyan dört karenin oluşturduğu daha büyük bir kare yer alıyor. Böylelikle eskinin dalgalı karesinin yerini daha sade ve düz bir kare almış oldu. Microsoft yazısı için kullanılan font da Windows 8 logosunda kullanılan “Windows 8” yazısının fontuyla aynı.
The Seattle Times’a konuşan Microsoft yöneticisi Jeff Hansen yeni logonun hem geçmişin mirasını yansıttığını hem de geleceği işaret ettiğini dile getirdi, yeniliğe ve tazeliğe vurgu yaptı.

Önümüzdeki aylar Microsoft için ürün bakımından oldukça yoğun geçecek; Windows 8, Windows Phone 8 işletim sistemleriyle yeni Surface tablet hemen hemen aynı zamanlarda çıkacak. Yazılım devinin yeni logosu bu yeni ürünlerle birlikte gelecek değişimleri yansıtması açısından da önemli. Gelecek yılın başında çıkacak Microsoft Office 2013 de diğer ürünlerle benzer bir tasarıma ve kullanıcı arayüzüne sahip olacak ve bu şekilde zincirin bir diğer önemli halkası da yerine geçecek.

Yeni logonun şirketin ürünlerine yayılmasıysa biraz zaman alacak. Hansen, eski logonun bir süre daha ortalıkta dolaşabileceğini kaydetti. Bu zaman eski logoyla vedalaşmak için yeterli olacaktır. Microsoft’un yeni logosuyla ilgili düşüncelerinizi aşağıdaki yorum alanına bekliyoruz.

İlgili >> Resmi Microsoft Blogu

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER