Manşetler

Microsoft 24 saatten kısa süre içinde 1 milyondan fazla Xbox One sattı

Sony’nin geçtiğimiz hafta PS4’ün ABD ve Kanada’da piyasayla çıkmasıyla beraber yaşadığı başarının bir benzerine de Xbox One ile Microsoft imza attı. Microsoft 24 saatten kısa bir süre içinde 1 milyonu aşkın Xbox One satmayı başardı. Ancak Xbox One ve PS4’ün ilk gün performansları arasında doğrudan bir karşılaştırma yapmak pek mümkün değil. Zira PS4 sadece ABD ve Kanada’da piyasaya sürülürken, Xbox One 13 ülkede satışa sunulmuş durumda.

xbox-one-220513 (640 x 441)

Microsoft’un şirket içi rekorlarına bakıldığı zaman ise Xbox One’ın ilk gün performansı açısından selefi Xbox 360’ı geride bıraktığı görülüyor. Halihazırda pek çok perakende zincirinde Xbox One stokları tükenirken; Microsoft adına bir açıklama yapan Xbox’ın pazarlama şefi Yusef Mehdi, daha fazla Xbox One üretimi ve yılbaşı döneminde isteyen herkesin konsola sahip olması için sıkı bir çalışma içinde olduklarını belirtti.

Polygon’un haberine göre, aralarında Best Buy’ın da olduğu büyük perakende zincirleri aralık ayında yeni nesil konsollara gelecek talebi karşılamak için gereken stokları şimdiden ayırmış durumda.

Microsoft satış rakamlarına ek olarak, Xbox One’ı ile hemen haşır neşir olmaya başlayan oyun severlerin başarılarına dair bazı istatistikleri de paylaştı. Xbox One sahipleri Dead Rising 3’te 60 milyon zombi öldürürken, Forza Motorsport 5’te 3.6 milyon mil yol katetmeyi, Ryse: Son of Rome’da 8.5 milyon düşmanı mağlup etmeyi ve dövüş oyunu Killer Instinct’te 7.1 milyon combo yapmayı başardılar.

İlgili >> Xbox, Polygon

İLGİLİ HABERLER