Teknoloji

Microsoft 2016’da Windows 10 için “Redstone” güncellemeleri planlıyor

Görsel - Minecraft Kid
Görsel – Minecraft Kid

Microsoft Windows 8.1 için Windows Blue, Windows 10 için ise Threshold kod adlarını kullanıyordu. 2016’daki güncelleme planlarında ise Redstone kod adının kullanılması planlanıyor. Microsoft’un planlarına yakın kaynakların The Verge sitesine verdiği bilgilere göre şirket 2016’da Windows için iki güncelleme çıkarmayı planlıyor, bunların bir tanesi yazın bir tanesi de sonbaharda yayınlanacak.

Bu güncellemeler Windows ile çalışacak yeni donanım ve cihazlar için tasarlanıyor ve Xbox, Surface Hub, Lumia telefonlar, HoloLens, Microsoft Band, Office ve bunu gibi Windows’un temelinde bulunan diğer cihazları hedefleyecek. Bu güncellemeler için kullanılacak kod adı olan Redstone ile Microsoft’un geçen yıl aldığı Minecraft oyununa atıf yapılmış olacak. Redstone kod adı ise ilk olarak Neowin sitesi tarafından ortaya atıldı.

Microsoft şu sıralar Windows 10 için her ay düzenli güncellemeler yayınlamakla da uğraşıyor ve şirket “bir servis olarak Windows” yaklaşımını da çoktan açıkladı. Windows 10 bu yaz yayınlanacak, ancak Microsoft bu işletim sistemini ve işletim sisteminin temelinde bulunmayan diğer bileşenleri düzenli şekilde güncellemeye devam edecek. Bu planların bir parçası olarak, Windows 10 ile gelecek yeni internet tarayıcısı Project Spartan Windows Mağaza üzerinden güncellenecek, böylece güncellemeler kullanıcılara daha yüksek hızda ulaştırılacak. Microsoft geçen yıl Windows Phone’un çoğu temel işlevini bu modele geçirmişti ve bu yaklaşım şimdi Windows’un geneline uygulanacak gibi görünüyor.

Windows Redstone güncellemeleri Windows 11 veya Windows 12 olarak değil de Windows 10.1 veya 10.2 gibi görülmeli. Eklenecek yeni işlevler de farklı bütün cihaz türlerinin yararlanacağı şekillerde olacak. Microsoft bu ayın sonunda düzenleyeceği Build etkinliğinde HoloLens ve Windows 10 ile ilgili geliştirme planlarını detaylandırması bekleniyor. Ayrıca Build etkinliğinde bir servis olarak Windows yaklaşımı ve Redstone hakkında bazı bilgiler verilebilir.

İLGİLİ HABERLER