Microsoft, Windows 8 işletim sisteminin ayrıntılarını geniş kapsamlı şekilde ilk kez geçtiğimiz salı günü açıkladı. Şirketin bu işletim sistemi kişisel bilgisayar olarak nitelendirilen tüm cihazlara hitap edecek şekilde geliştiriliyor. Ancak çoğu kişi bu işletim sisteminin tablet segmentinde göstereceği performansı merak ediyor. Analistler de bu konu hakkında çeşitli tahminler yapmaya başladı.
RBC Capital Markets analisti Robert Breza, Windows 8 tabletlerin Redmond merkezli şirkete kişisel bilişim alanında liderliğini koruması için yardımcı olacağını düşünüyor. Analistin yatırımcılara yönelik hazırladığı raporda “Microsoft’un tablet stratejisi hem masaüstü hem de mobilin gücünden yararlanıyor.” şeklinde bir yorum belirtti. “Geleneksel Windows 7’den farklı olarak, akıllı döşemeler en çok kullanılan dosya ve verilere kullanışlı biçimde ulaşılması için çoklu dokunmanın gücünden faydalanarak akıllı bir yol sunuyor.” diye farkı özetledi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Windows 11 daha az RAM kullanacak, Microsoft 8 GB’ı hedefliyor

Gazeteler OpenAI’dan içeriklerinin ve yapay zekâ modellerinin imhasını istiyor

Intel işlemcilere ekimde yüzde 10 zam iddiası geldi, modeller henüz belli değil

Vivo X500’ün tasarımı belli oldu, kamera bölümü tamamen değişti

Oppo’nun 10.000 mAh pilli A7 Pro Max modeli küresel pazara geliyor
Breza, 1.2 milyar kurulu sistem, ticari kurum desteği, sağlam yazılım geliştirici ekosisitemi Microsoft’un 2014’te tablet pazarının yüzde 15’ini elde etmesine yardımcı olacak. Şirket şu anda pazarın yüzde 1’ini elinde tutuyor, Windows 8 de 2012’nin sonlarına doğru çıkmış olacak.
Analist, Microsoft’un zorladığını, ancak iPad’in hakimiyeti ve Android’in pazara daha erken girişi nedeniyle biraz arkada kaldığına dikkat çekiyor. “Eğer yatırımcılar Microsoft’un post-PC döneminde liderliği yeniden ele geçirdiğini görmeye başlarsa, Windows 8 tabletleri hisselerin değerlenmesi için bir katalizör görevi görecektir.” diye yorumda bulunuyor.
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.
İlgili – Financial Post






