Teknoloji

Microsoft yılın ilk üç ayında 1.2 milyon Xbox One sattı, 1 milyon yeni Office 365 abonesi kazandı

Microsoft 2014 üçüncü mali çeyrek yılı sonuçlarını açıkladı. Şirketin açıkladığı rakamlara göre geride kalan üç aylık dönemde 2 milyon Xbox konsol satışı gerçekleştirildi ve bunun 1.2 milyon kadarını Xbox One konsolları oluşturdu.

microsoft-logo-150113

Office 365 aboneliklerinin 1 milyon artarak 4.4 milyona ulaştığını kaydeden Microsoft’un bu başarıyı göstermesinde Office’in iPad versiyonunun çıkarılmasının ve bunun kullanımı için Office 365 aboneliğine ihtiyaç duyulmasının payı bulunuyor.

Surface serisine bakıldığında, bu alanda yüzde 50’nin üstünde bir büyümeyle yaklaşık 500 milyon dolarlık gelire ulaşıldığı görülüyor. Ne var ki, şirket ne kadar Surface tablet satışı gerçekleştirdiğini açık şekilde ortaya koymuyor. Bing’in ABD arama pazarındaki payı yüzde 18.6’ya ulaşırken arama reklam gelirleri de yüzde 38’lik artış gerçekleştirdi.

Geride kalan çeyrek yıl içinde Microsoft 20.4 milyar dolar gelir elde ettiğini açıklarken hisse senedi başına elde edilen kazanç da 0.68 dolar oldu. Analistler şirketin 20.39 milyar dolar gelir ve 0.63 dolar hisse başına kâr açıklamasını bekliyordu. Görünen o ki, Redmond şirketi beklentilerin hafif de olsa üstüne çıkmış oldu.

Yıldan yıla bakıldığında gelirlerin yüzde 0.4 oranında düşüş gösterdiği görülürken, 5.66 milyar dolar olarak açıklanan net kâr kalemi de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6.6 azalmış oldu. Microsoft’un kazançlarındaki azalmanın nedeni olarak Avrupa Komisyonunun kestiği 733 milyon dolarlık ceza gösteriliyor.

İlgili >> Microsoft

İLGİLİ HABERLER