Manşetler

Microsoft 2013’ün son çeyreğini 24.52 milyar dolar gelirle kapattı

Microsoft dördüncü takvim çeyrek yılına (ya da ikinci mâli çeyrek yılına) ait finans raporunu dün açıkladı. Noel ve yılbaşı tatil dönemini de içinde bulunduran üç aylık sürede şirket 24.52 milyar dolar gelir ve 6.56 milyar dolar kâr elde etti. Analistlerin yaptığı tahminleri geride bırakan şirketin Surface serisi de büyüme gösterdi.

microsoft-logo-150113

Cihazlar ve Tüketici birimi çeyrek yıllık dönemde en fazla yoğunlaşılan bölüm oldu ve Microsoft’un yeni bir rekor elde etmesine yüzde 13’lük büyümeyle kaydedilen 11.91 milyar dolarlık gelirle yardımcı oldu. Bu birim içinde Surface gelirleri iki katında fazla artarak üçüncü takvim çeyrek yılında kaydedilen 400 milyon dolardan 893 milyon dolara çıktı. Bu çeyrek yıl içinde çıkan yeni Surface modellerinin gelir artışına büyük katkısı oldu.

Microsoft bu çeyrekte 7.4 milyon Xbox konsolu sattı, bunların 3.9 milyonunu Xbox One, 3.5 milyonunu da Xbox 360 oyun konsolları oluşturdu. Rakamlar Microsoft’un beş haftalık sürede 3.9 milyon Xbox One konsol satışı yaptığını da gösteriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Nokia Lumia satışları yılın son çeyreğinde düştü, 2013 genelinde iki katına çıktı

Windows OEM gelirleri, bireysel tüketici PC pazarında kaydedilen yavaşlamaya bağlı olarak yüzde 3 azalma gösterdi. Ancak Windows OEM Pro gelirlerinde elde edilen yüzde 12’lik büyüme sayesinde bu düşüş telâfi edilebildi.

İlgili >> Pocket-lint, The Verge

İLGİLİ HABERLER