Manşetler

Microsoft 2013 mali yılının üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı

Yılın ilk üç ayının tamamlanmasıyla birlikte şirketler birer birer çeyrek sonuçlarını açıklamaya devam ediyor. Bu kervana son katılan şirketlerden biri de 2013 mali yılının üçüncü çeyreğini tamamlayan Microsoft oldu. Şirket gelirlerini bir yıl öncesine göre yüzde 18 artırarak 20.49 milyar dolara çıkarsa da, tabloya daha dikkatli bakınca durumun daha farklı olduğu anlaşılıyor. Microsoft’un Windows 8 için sunulan yükseltme teklifinden elde edilen gelir devreden çıkarılınca gelir artışı yüzde 8’e, çeyrek geliri de 18.8 milyar dolara geriliyor.

microsoft-logo-150113

Aynı durum şirketin Windows birimine ait mali tabloda da mevcut. İlk bakışta yıllık bazda yüzde 23 gelir artışı ve 5.7 milyar dolar gelir görülürken, düzeltmelerin yapılmasının ardından birimin geliri 4.6 milyar dolara iniyor. Bu düzeltmeler tablonun olumsuz olduğu izlenimini verse de, 6.06 milyar net gelir elde eden Microsoft genel anlamda sağlıklı bir çeyreği geride bırakmış durumda.

Microsoft’tan gelen haberler sadece çeyreğin kapanışıyla sınırlı değil. Şirketten yapılan açıklamada CFO’luk görevini yapan Peter Klein’ın önümüzdeki haziran ayının sonunda görevinden ayrılacağı belirtildi. Dört yıldır CFO koltuğunda oturan Klein, 11 yıldır Microsoft bünyesinde çalışıyor. Şirketin yeni CFO’sunu kendi finans ekibinden çıkaracağı ifade edilirken, CEO Steve Ballmer Klein için övgü dolu sözler kullandı ve en iyi dileklerinin Klein’la olduğunu dile getirdi.

Microsoft genel anlamda sağlıklı bir çeyreği geride bırakmış olsa da, Windows biriminin ilerlemek için daha güçlü rakamlara ulaşması gerekiyor. Şirketin kurumsal birimi yüzde 5’lik büyümeyle 6.1 milyar dolar gelir elde ederken, eğlence ve cihazlar birimi çeyreği yüzde 33’lük bir gelir artışı ve 2.2 milyar dolar gelirle tamamladı.

İlgili >> Microsoft

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER