Teknoloji

Microsoft 10 binden fazla kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor

microsoft copilot ai

Microsoft birkaç gün içinde geniş ölçekli bir işten çıkarma kararını açıklayabilir. Sky News’in haberine göre, yazılım devi iş gücünde yaklaşık yüzde 5 oranında bir kesintiye gidecek. Bu da yaklaşık 11 bin kişinin işten çıkarılacağı anlamına geliyor. Bloomberg ise kesin bir sayı vermezken, farklı mühendislik birimlerinin bu durumdan etkileneceğini ve geçmiştekilere kıyasla daha fazla kişinin işten çıkarılacağını belirtti.

Yazılım devinden henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Ancak 11 bin sayısı doğruysa, şirket Meta ile aynı sayıda kişiyi işten çıkarmış olacak. Amazon’un ise 18 bin çalışanıyla yollarını ayırmayı planladığı biliniyor.

Microsoft’un yaşadıklarının da diğer büyük teknoloji şirketleriyle aynı olduğunu belirtmek gerekiyor. Şirketin kârı pandeminin ilk iki yılında çok büyük oranda artmış ve bu da şirketi çok sayıda yeni personel alımına itmişti. Söz konusu dönemde yazılım devi 50 bin kişiyi işe almıştı.

Microsoft CEO’su kemer sıkma uyarısı yapmıştı

Ancak geçtiğimiz sonbahar itibarıyla yazılım devi kemer sıkma kararının sinyalini vermişti. CEO Satya Nadella kötüleşen küresel makroekonomik kriterler nedeniyle bazı uyarılarda bulunmuştu.

Microsoft mali yılının ikinci çeyreğine ait finans raporunu 24 Ocak’ta paylaşacak. Bu tarihte işten çıkarma kararı hakkında daha fazla detaya ulaşmak mümkün olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER