Teknoloji

Microsoft 10 bin kişiyi işten çıkaracağını doğruladı

microsoft yapay zekâ

Microsoft’un çok sayıda kişiyi işten çıkarmaya hazırlandığına dair dedikoduların doğrulanması gecikmedi. Şirketin CEO’su Satya Nadella, mali yılın üçüncü çeyreğinde 10 bin kişinin işine son verileceğini açıkladı. Söz konusu dönemin mart ayıyla birlikte sona ereceğini belirtmekte fayda var.

Nadella’nın açıklamasında, bu kararla maliyet yapısının talep ve gelir ile hizalanmasının amaçlandığını belirtti. Kısacası satışları düşen şirket, maliyeti de aşağıya çekmeyi hedefliyor. Pandemi döneminde müşterilerin dijital harcamalarını artırdığını belirten Nadella, bu harcamaların azaldığına dikkat çekti. Yazılım devinin CEO’su pek çok ülkede yaşanan ekonomik problemlerin de durumda etkili olduğunu belirtti.

Nadella, şirketin stratejik alanlarda işe alımları sürdüreceğinin altını çizdi. Şirket tazminatlar, kira bedellerinin konsolidasyonları ve cihaz kadrosunda yapılacak belirtilmemiş değişiklikler için 1.2 milyar dolar bütçe ayırdı. Nadella, ABD’deki çalışanların piyasanın üzerinde tazminat alacağının altını çizdi.

Microsoft 2014’te 18 bin kişinin işine son vermişti

Microsoft tarihindeki en büyük ikinci işten çıkarma planını uygulamaya koyacak. Şirket 2014’te Nokia’nın donanım birimini yeniden ölçeklendirme planı çerçevesinde 18 bin kişiyi işten çıkarmıştı. Yazılım devi, 2022 mali yılı boyunca 40 bin kişiyi işten çıkarmıştı.

Microsoft geniş ölçekli işten çıkarmaları duyuran yegane teknoloji şirketi değil. Meta 11 binden fazla çalışanıyla yollarını ayırırken, Amazon da 18 bin kişiyi işten çıkaracağını açıklamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER