Eğlence

MGM Snapchat için özel programlar hazırlayacak

snapchat
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

mgm snapchatSnap ve MGM Television Snapchat’e özel, kısa süreli programlar hazırlamak için anlaşmaya vardı. Anlaşma MGM Studios tarafından duyuruldu. Böylelikle MGM Snapchat için özel içerik hazırlama konusunda anlaşma yapan ilk yapım stüdyosu oldu. Snapchat daha öncesinde genç kullanıcı kitlesine ulaşmak isteyen çeşitli TV kanallarıyla işbirliğine gitmişti.

Snapchat programları, genellikle mevcut TV programlarının ya da dizilerinin dört ya da beş dakika uzunluğundaki kısa versiyonları olarak tasarlanıyor. MGM şimdilik Snapchat için ne tarz içerikler hazırlayacağı konusunda bilgi vermese de, şirketin portföyünde Survivor, The Apprentice ve Shark Tank gibi formatlar bulunuyor. Dolayısıyla bu tarz programların Snapchat’e uyarlanması şaşırtıcı olmayacaktır.

Snapchat bir süredir sosyal medya köklerinden uzaklaşıp bir mobil TV platformuna dönüşmek için adımlar atıyor. Geçtiğimiz ağustos ayında NBC ile bir anlaşma imzalayan şirket, O Ses, Jimmy Fallon’ın sunduğu The Tonight Show ve Saturday Night Live’ın kısa versiyonlarını yayınlama hakkına sahip olmuştu. Disney, popüler programı The Bachelor’ın tekrarlarını Snapchat’e getirmek için çalışırken, BBC de ünlü doğa belgeseli Planet Earth’ün ikinci serisini Snapchat’te yayınlayacağını açıklamıştı. A+E ise “Second Chance” isimli programını Snapchat üzerinden de yayınlayacağını duyurmuştu.

MGM Snapchat işbirliği sayesinde içeriklerini geniş bir kitleye ulaştırabilir

Snapchat’in mevcut günlük aktif kullanıcı sayısı 100 milyonun üzerinde. Platform üzerinde her gün izlenen video sayısının ise 8 milyar civarında olduğu tahmin ediliyor. Dolayısıyla Snapchat, içeriklerini daha genç izleyicilere ulaştırmak isteyen TV kanalları ve yapım stüdyoları için cazip bir mecraya dönüşüyor. Ancak gençlerin bu içerikleri izlemeyi isteyip istemedikleri sorusu pek fazla sorulmuyor. Snapchat programlarının izlenme rakamları açıklanmıyor. Ancak politik bir temaya sahip Good Luck America’nın anlaşmasının uzatılması, en azından bir programın Snapchat’e para kazandırdığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER