Eğlence

Metropolis Apple tarafından TV’ye uyarlanıyor

metropolis apple

Fritz Lang’ın yönettiği 1927 yapımı Metropolis, Apple tarafından TV dizisine dönüştürülüyor. Cupertino merkezli şirket, dizinin yönetmenliğini Mr. Robot’un yaratıcısı Sam Esmail’in üstleneceğini açıkladı.

Esmail’in projedeki unvanları yönetmenlikle sınırlı kalmayacak. Esmail dizinin senaryosunu kaleme alacak, idari yapımcılarından biri olacak ve baş yapımcılığı üstlenecek. Proje, Esmail’in Universal Content Productions ile yaptığı anlaşma çerçevesinde gerçekleştirilecek.

Metropolis’in yeni uyarlamasına dair haberler 2016’da gündeme gelmişti. O dönemde hangi kanalın veya çevrimiçi içerik platformun uyarlamayı yayınlayacağı konusunda net bir bilgi paylaşılmamıştı.

Lang’ın kült filmi, Thea von Harbou’nun aynı adı taşıyan romanından uyarlanmıştı. Filmde devrimin merkezi olan füturistik bir mega şehiri ayakta tutan korkunç gerçeğin varlıklı bir kapitalist olan Freder tarafından keşfedilmesi anlatılıyor. Metropolis, fakirlerin sömürülmesi ve şehrin teknolojik altyapısının korunması için yaşamlarının riske atılması üstüne odaklanıyor.

Metropolis, modern zamanlarda da insanları etkileyebilecek hikayesiyle Apple TV Plus’ın ilgi çeken yapımlarından biri olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER