Teknoloji

Metro tarzı Firefox’un ekran görüntüleri ortaya çıktı

Windows 8’in piyasaya çıkışı için birkaç ay daha var, ancak yazılımcılar bu yeni nesil işletim sistemi için kendilerini hazır hâle getirme uğraşındalar. Çalışmalar özellikle Windows 8 ile birlikte gelecek Metro kullanıcı arayüzü üzerine yoğunlaşıyor. Mozilla da Windows 8 için çalışanlar arasında yer alıyor. Metro tarzına uygun bir Firefox’un hazırlıklarının yapıldığını biliyorduk, şimdi bu çalışmaların geldiği noktayı yansıtan ekran görüntüleri ortaya çıktı.

Her ne kadar proje henüz olgunluğa erişmemiş olsa da, Firefox ekibi tarafından ekran görüntüleriyle birlikte paylaşılan son gelişmeler, IE10’un alternatifi olmayı hedefleyen Firefox’un Microsoft’un iki yüzlü platformuyla uyumlu bir şekilde çalışacağını gösteriyor. Fennec XUL kodunu baz alan projenin, Windows 8 Metro’nun canlı kare tarzı kullanıcı arayüzüyle de uyumlu hâle getirilmesi çalışmalarına geçildiği de belirtildi.

Bunun yanı sıra HTML dosya giriş kontrollerinin oluşturulması, aynı anda çalışan uygulamaların yönetimi, kontratların aranması ve paylaşımı gibi işlevler yapılan çalışmalar arasında yer alıyor. Eğer işler planlandığı gibi giderse, Metro tarzı Firefox’un beta sürümünün yılın ikinci yarısında geldiğini görebiliriz.

İlgili – PC World
İlgili – Brian R. Bondy

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER