EğlenceTeknoloji

Metro Exodus’a hem PC’de hem de konsollarda yeni özellikler geliyor

metro exodus

Metro Exodus’un geliştiricisi 4A Games, ücretsiz oyun için hazırlanan ve bu yıl hem yeni nesil konsollarda hem de PC’de oyuncularla buluşacak güncellemelerle ilgili bilgi verdi. Söz konusu güncellemeler arasında PS5 ile Xbox Series X ve S için ışın takibi desteği sunulması öne çıkıyor. Metro Exodus PC versiyonunda ise Nvidia’nın DLSS 2.0 teknolojisinin desteklenmesi göze çarpıyor.

Güncelleme PC’de Enhanced Edition ismiyle oyun hangi platformdan alınmış olursa olsun ücretsiz olarak sunulacak. Işın takibi özelliği oyunun çıkış döneminde de sunulsa da, yeni nesil konsollarla birlikte bu destek de genişletiliyor ve iyileştiriliyor. DLSS 2.0’ın varlığı ise Nvidia’nın donanımlarının bulunduğu setlerde ciddi bir performans artışı vadediyor.

4A Games, Metro Exodus’un yeni nesil konsol versiyonları için planlanan diğer yenilikler konusunda da bilgi verdi. PS5 ve Xbox Series X’te oyun ışın takibiyle 4K 60 fps’de çalıştırılabilecek. Yeni nesil konsollarda oyunun yükleme süreleri de kısalacak. PS5’in Dual Sense oyun kumandası için de özel destek sunulacak.

4A Games’ten verilen bilgiye göre, Metro Exodus Enhanced Edition ilkbaharda yayınlanacak. Oyunun Mac versiyonu önümüzdeki ay çıkacak. Linux versiyonu ise bu yılın ilerleyen aylarında oyuncularla buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER