Teknoloji

Teknolojinin devleri Metaverse için bir araya geldi

metaverse

Teknoloji ve internet dünyasının en büyük markalarından bazıları açık bir metaverse için gerekli standartları belirlemek amacıyla bir araya geldi. Metaverse Standartları Forumu adını taşıyan kuruluşun üyeleri arasında Meta, Microsoft, Huawei, NVIDIA, Qualcomm, Sony Interactive Entertainment, Epic Games, Unity ve Adobe gibi markalar yer alıyor.

Listede Apple’ın bulunmaması dikkat çekiyor. Apple’ın uzun süredir kendi karma gerçeklik başlığını çıkarmak için çalıştığı biliniyor. Başlığını bu yıl bitmeden tanıtması beklenen Apple’ın Metaverse sahnesinin önemli oyuncularından biri olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Dolayısıyla Cupertino merkezli şirketin listede olmamasının şaşırtıcı olduğu söylenebilir.

Forumun bir diğer önemli eksiği ise Google. Google’ın da “Project Iris” kod adıyla kendi artırılmış gerçeklik başlığı üstünde çalıştığı biliniyor. Pokemon Go’nun geliştiricisi Niantic ve Roblox da listede yer almıyor. Dileyen her kuruluşun foruma daha sonra katılabileceği belirtilirken, Metaverse için başarı formülünün büyük oyuncuların tamamının uyduğu standartlar oluşturmaktan geçtiği vurgulanıyor.

Gruptan yapılan açıklamada pragmatik ve aksiyon tabanlı projelere odaklanılacağı da vurgulanıyor. Bu projeler arasında hackathon’lar düzenlemek ve standartların benimsenmesini hızlandıracak açık kaynaklı araçlar tasarlamak da bulunuyor. Forum buluşmalarının temmuz ayı itibarıyla başlaması planlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER