Teknoloji

Meta yeni VR başlığını ekim ayında tanıtacak

meta

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketinin yeni sanal gerçeklik (VR) başlığının ekim ayında resmiyet kazanacağını doğruladı. Joe Rogan’ın podcast‘ine konuk olan Zuckerberg’in açıklamaları, “Project Cambria” kod adıyla anılan yeni sanal gerçeklik başlığının şirketin geleneksel Connect etkinliği sırasında tanıtılmasının neredeyse kesin olduğunu gösteriyor.

“Ekim ayında tanıtacağımız yeni cihazımızın birkaç büyük özelliği var” ifadesini kullanan Zuckerberg, yeni sosyal seçeneklerin göz ve yüz takibiyle etkinleştirilebileceğini dile getirdi. Sanal gerçeklikte göz teması kurmanın yeni başlığın özellikleri arasında bulunduğunu söyleyen Zuckerberg, kullanıcıların gerçek mimiklerinin de sanal gerçekliğe yansıtılmasını hedeflediklerini belirtti.

Zuckerberg’in açıklamaları Project Cambria hakkında bilinenlerle örtüşüyor. Daha önce çıkan haberlerde yeni sanal gerçeklik başlığının yüksek çözünürlüklü renkli bir ekrana, göz takibi yapabilen iç sensörlere ve sofistike, şeffaf bir artırılmış gerçeklik deneyimine sahip olacağı belirtilmişti. Başlığın Meta Quest Pro adıyla resmiyet kazanabileceği iddiası da bir süre önce gündeme gelmişti.

Cambria’nın mevcut Quest’ten daha yüksek bir fiyat karşılığında satılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Quest’in ABD satış fiyatı bir süre önce yapılan zamla 399 dolara çıkmıştı. Meta daha önce yeni sanal gerçeklik başlığının 2022 bitmeden satışa sunulacağını duyurmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER