Teknoloji

Meta’nın yeni VR başlığının tanıtım tarihi belli oldu

meta

Meta sanal ve artırılmış gerçeklik alanındaki teknolojilerini sergileyeceği Connect etkinliğinin tarihini açıkladı. Etkinlik 11 Ekim’de gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili açıklamayı şirketin CEO’su Mark Zuckerberg yaptı.

Sanal ortamda gerçekleşecek olan etkinlik Reality Labs’in Facebook sayfasında yayınlanacak. Etkinliğin internet sayfasında konuşmacılar ve etkinlik ajandasıyla ilgili bilgilerin önümüzdeki günlerde paylaşılacağı belirtildi.

Yine de, etkinlikte kullanıcıları nelerin beklediği konusunda bazı öngörüler mevcut. Meta’nın “Project Cambria” adıyla anılan yeni üst sınıf VR başlığın gözler önüne çıkarmasına kesin gözüyle bakılıyor. Başlığın Quest Pro adıyla resmiyet kazanabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

metaZuckerberg etkinliğin duyurusunu yaptığı paylaşımda yeni VR başlığının ipucunu veriyor. Paylaşımda Zuckerberg’in VR başlığı taktığı bir fotoğraf yer alıyor. Ancak burada başlığın tamamını görmek mümkün olmuyor.

Facebook’un ana şirket adının Meta olarak değiştirilmesi geçtiğimiz yıl Connect konferansında duyurulmuştu. Şirket o günden bu yana büyük bir VR ürünü yapmamış ancak metaverse vizyonuna giden yolun taşlarını döşemeye başlamıştı. Quest Pro VR başlığının da bu doğrultuda atılacak önemli bir adım olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER